În fiecare marți de la ora 14.00 la ora 18.00, la Connect HUB în București, Liviu Taloi, fondator ECOMpedia și community manager la GPeC (Gala Premiilor eCommerce), oferă consultanță gratuită față în față, fizic sau online, prin Skype, timp de 4 ore celor care au nevoie în ecommerce, analytics și usability.

Cum se desfășoară?
În fiecare zi de marți, începând cu ora 14.00, îi aștept la Connect HUB pe colegii mai tineri, antreprenori în online să vina să îmi pună întrebări.
Fiecare dintre cei pe care îi ajut stă de vorba cu mine 30 de minute.
Pot ajuta în fiecare zi de marți opt persoane, opt tineri care vor să învețe cum să își facă un business online. Vorbim despre ecommerce, despre problemele magazinelor online, despre ușurința în folosire a oricărui site sau despre măsurarea rezultatelor cu analytics.

Ce întrebări îți pun cei care participă? 
Întrebările sunt foarte diverse. Uneori sunt puțin prins în corzi, spre exemplu o dată o mai tânără colegă m-a întrebat despre cum să-și facă o editură.
Dar altfel am răspunsurile permanent cu mine și iată exemple de întrebări completate de participanții de marțea acesta, 21 octombrie: „Aș dori să discutăm despre strategia de poziționare în piață, precum și despre lansare, buget de marketing, canale de promovare și, mai ales, despre legislația în vigoare”, sau „Care sunt etapele construirii unui site? Care este valoarea unui site? Soluții de programare open source? Stabilirea prețurilor. Up-load-ul de produse. Politicii și strategii de marketing”. Nu ajunge timpul de 30 de minute, dar am ales să ajut cât de mulți oameni pot. Ei pot alege să vina de mai multe ori.

liviu taloi

Dacă nu ai timp în 30 de minute îi încurajezi să te angajeze drept consultant cu contract plătit?
Nu aduc vorba de contracte plătite în timpul acestor mici ședințe, nu fac presiuni pe vânzarea serviciilor mele.
Câțiva au ales să vina de mai multe ori și să termine ce au de vorbit cu mine.
Nu spun că nu am leaduri și nu se întâmplă ceva promovare personală la aceste întâlniri. Este ceva normal, dar măcar mă vor cunoaște mai bine și vor ști ce-mi poate pielea.
Pe de altă parte, cer un fel de plată, dacă se poate numi așa: îi rog să contribuie pe site-ul ECOMpedia.ro cu întrebări, cu răspunsuri la întrebări, să își ajute și ei colegii de breaslă. Pentru mine este suficient. Dacă ar fi să spun că promovez ceva la aceste întâlniri atunci ECOMpedia (portal de consultanță gratuită în ecommerce și digital marketing) este beneficiarul acțiunilor mele de promovare. Motivația mea principală pentru aceste ore de consultanță gratuită este însă alta.

Care?
Anul acesta a însemnat pentru mine un an al schimbării, pe plan personal.
Am lucrat cu un coach personal, fac de ceva vreme wing chun kung fu, am fost plecat într-un retreat de 12 zile complet rupt de lume și am meditat, iar de curând am participat la conferința “Diamond Cutter” și de atunci practic plantarea “semințelor karmice” conform învățăturilor budiste.
Nu sunt budist, sunt creștin ortodox, dar am rezonat foarte bine cu aceste practici care spun un lucru foarte simplu: dacă ai nevoie de bani, găsește o persoană care are aceeași nevoie cu tine și ajut-o! Iar banii vor veni la tine. Este valabil pentru orice fel de problemă, relațională, de sănătate, de business etc.

Dai consultanță gratuită ca să fii și tu ajutat la rândul tău? 
Da, cam așa ceva.
Principiile plantării semințelor de succes sunt puțin mai elaborate, dar în esența despre asta e vorba.
Dau colegilor de breaslă timp, ajutor în dezvoltarea afacerilor lor online sau offline, și o fac fără să cer nimic în schimb.
Dar eu știu că timpul petrecut cu ei se va întoarce înzecit (în timp și bani) la mine. Dacă vrei, este reversul proverbului românesc “cine săpa gropa altuia cade el întâi în ea”. Aceeași lege universală funcționează și când faci rău unei ființe. Și dacă ea funcționează când faci rău, atunci va funcționa sigur când faci un bine. Cei ce vor să afle mai multe o pot face din cartea “Șlefuitorul de Diamante” publicată anul acesta în limbă română la editură Vidia.

Procedura?
Liviu Taloi: Este foarte simplu, am un event pe Facebook, pe pagină ECOMpedia unde am pus linkul către un mecanism de ticketing, de rezervare a locurilor la ședințele de consultanță gratuită.
(Pe 21 și 28 octombrie nu mai sunt locuri libere.)

5 Comments

 1. Doritorii care au nevoie de ajutor pot gasi in fiecare zi la connect hub diversi specialisti pe diverse topicuri, care dau consuntanta gratuita cate 2 ore. Liviu este cel mai generos, cu 4 ore 🙂
  Le recomand tuturor celor care doresc sa deschida o afacere sa treaca pe la Liviu si, daca au nevoie de sfaturi in alte domenii, si pe la ceilalti. O initiativa excelenta!

 2. foarte laudabila initiativa – Liviu ne-a obisnuit demult cu deschiderea pe care o manifesta catre incepatori si nu numai

  sunt sigur ca fara el si alti cativa oameni pe alese e-commerce-ul romanesc ar arata astazi mult mai neprofesionist

 3. Super initiativa !
  In special pentru cei care sunt la inceput de drum…

 4. Imi pare rau, ptr ca am aflat prea tarziu de acest program gratuit. Cand va mai fi un alt program asemantor cu acesta?

 5. Chiar nu am raspuns in acest moment. Cum apar noutati, revin.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close