apple watch

Apple îi va lăsa pe chinezi să producă smartphone-uri și smart watch-uri ieftine, fără personalitate, de o calitate discutabilă pentru marea masă de „săraci” ai planetei.

Apple își va rezerva zona electronicelor de lux, cu prețuri de măsură, care vor vorbi despre statutul social și averea posesorilor.

Proaspătul lansat Apple Watch este complet inutil ca funcții. După unii e frumos (nu mi se pare).

Știrea este că variantele de lux  ale Apple Watch, cu prețuri pornind de la 10.000 de dolari, se vor vinde doar în magazine exclusiviste. Da, magazinele acelea în care ți se sugerează discret și elegant – după ce s-a observat cu ce mașină ai venit, ce pantofi ai în picioare și ce credit card scoți din portofel – că ai sau nu ai ce să cauți la tejghea.

apple watch

Noul Macbook, o minune, prezentat odată cu Apple Watch, se menține în aceeași categorie a produselor de lux.

Strategia Apple de a fi furnizorul celor prosperi și de succes este revelată de noile angajări oarecum discrete în top management.
O listă, incompletă, a celor recent recrutați (ultimii doi ani) de Tim Cook:

Angela Ahrendts – fost CEO Burberry timp de opt ani. În 2013 a devenit Senior Vice President Retail & Online Store Apple. Se spune că are un „salariu” de 70 de milioane de dolari, mai mare decât cel al Tim Cook.
Apple Watch este examenul Angelei. Dacă ceasul nu se vinde bine, pleacă.

Sir Marc Newson, recrutat în toamna trecută pentru partea de design de către designerul-șef Apple, Sir Jonathan Ive. Marc Newson este atât de talentat și admirat încât scaune desenate de el s-au vândut și cu 1 milion de dolari bucata. Recunoscut și ca designer faimos de bijuterii.

Paul Deneve – nimeni altul decât fostul șef suprem al casei de modă Yves Saint Laurent În septembrie 2013 a fost recrutat de Apple ca vicepreședinte Apple pentru proiecte speciale, raportându-i direct lui Tim Cook.

Și pentru că acești executivi se învârt în jurul vârstei de 50 de ani și numai în cercuri exclusiviste, Apple a angajat spre echilibru și un „democrat”, priceput să asculte și vocea vulgului, pe Musa Tariq, pe care l-a adus de la Nike din poziția de Global Senior director of Social Media and Community, Digital brand for Nike.
Tariq nu a fost numai șef Social Media la Nike, ci și la Burberry – brand deja celebru în România datorită unui infractor.

Cum scrie The Guardian, conexiunile și colaborările Apple cu lumea luxului și a modei sunt mult mai multe.
Apple se va adresa celor cu posibilități financiare. Companiile chineze se vor strădui, cum spuneam, să cucerească mass market-ul, pe care îl va ameți cu un marketing gălăgios. Și atât.

7 Comments

 1. e discutabil ce spui aici , cam seubiectiv, unii vad ceva bun in apple altii nu, eu unul nu mi-as cumpara ceasul dar am iphone-ul de care nu ma pot plange

 2. O spun deja de 3 ani 🙂 cu toate “injuraturile” prietenilor, Apple addicted.
  Compania asta e senzationala pe inovare si customer friendly approach, insa nu are un business model care sa reziste in timp. Marjele de profit sunt nesimtite, totul este dezvoltat in close system (intr-o economie tot mai dominata de open sourse, transparenta, co-sharing si colaborare) si, mai devreme sau mai tarziu, cand euforia de afiliere se va diminua, Apple se va transforma intr-o propunere de nisa. Apropierea de luxury e, probabil, primul semn de repozitionare

 3. Tot încerc să îmi explic nemulțumirile tale față de tot ce ține de Apple 🙂

 4. Ionut: Nu sunt nemultumiri, unde vezi tu nemultumiri? 🙂 E o incercare minimala de descifrare a strategiei Apple, deloc gresită,zic. Cat despre wearables, categorie in care se incadreaza si Apple Watch, am mai scris care sunt rezervele mele.

 5. Eh, și când s-au lansat S6 și S6 Edge, atunci când toată lumea remarca asemănările cu iPhone 6, tu erai contra curentului, cum că iPhone 6 ar semăna cu ATIV, deși n-au nicio treabă (exceptând poza pe care ai ales-o tu, unde, din acel unghi, pare că seamănă la rotunjimi). Dar de găurelele difuzorului, forma căștilor, forma ecranului de la Edge, renunțarea la waterproof și dustproof în favoarea unui design cât mai apropiat de iPhone, n-ai zis nimic 😛

 6. Ionut, cred ca esti omul echipei Apple in Romania. Vreau si eu un Macbook de ala nou, imi place 🙂
  Vezi cum faci!

 7. N-am decât un 3GS și un 5S, luate #pebaniimei :)) Dar mă ajuți și pe mine cu un Ultra HD Samsung, ăla de 245 de cm? :))

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close