google street view dunare

Şase țări, trei capitale, cetăți, defilee și mii de peisaje impresionante. Google te invită la o călătorie pe Dunăre de la Bratislava la Cernavodă, odată cu publicarea pe Google Maps a imaginilor Street View de pe cel mai repezentativ curs de apă al Europei.
Link-ul pentru această călătorie virtuală, aici.

Google a navigat și fotografiat Dunărea în vara anului 2014, preluând imagini din Slovacia, Croația, Serbia, Ungaria, Bulgaria și România. Astăzi, Google anunță publicarea în Street View a acestora. Pot fi explorate astfel două treimi din cursul Dunării, de la granița Slovaciei cu Austria și până la Cernavodă, în România.

google street view dunare

„Fotografierea cursului Dunării reprezintă unul dintre dintre cele mai ample proiecte speciale derulate de Google Street View.
Este prima dată când Google a realizat o colecție de imagini care se întinde pe șase țări. Oricine poate porni într-o croazieră pe Dunăre și să descopere locuri memorabile precum Bratislava, Palatul Parlamentului din Budapesta, Belgrad sau Cazanele Dunării”, explică Dan Bulucea, country manager Google România.

Câteva locuri interesante de pe cursul Dunării din România care pot fi explorate în Google Maps:

• Cazanele Mari, în dreptul Peşterei Ponicova
• Rasarit pe Dunăre (podul Cernavodă)
• Podul Anghel Saligny (Cernavoda)
• Cazanele Mici, statuia lui Decebal
• Fortăreaţa Golubac
• Podul Giurgiu – Ruse
• Portile de Fier 1

Fotografiile au fost realizate cu dispozitivul trekker montat pe nava de pasageri „Treasures”, care realizează croaziere pe Dunăre. Trekker este creat pentru a realiza fotografii panoramice la 360 grade, cu ajutorul a 15 lentile montate în varful unui catarg, fiecare dintre ele îndreptată într-o altă direcție.

Până acum, dispozitivul trekker a fotografiat numeroase obiective din patrimoniul mondial, precum Marele Canion, Taj Mahal, Muntele Fuji, Insulele Galapagos sau Veneția. Alături de Dunăre, utilizatorii pot călători în Street View pe alte două importante fluvii ale lumii: Amazonul și Tamisa.

Puteți călători prin lume, pe unde a trecut și  trekker-erul Google dând click aici.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close