Închide

Ce vrei să cauți?

Apropo de „Facebook moare”

facebook adolescenti
facebook adolescenti

Cu un an-doi în urmă, nu trecea o săptămână fără cel puțin un articol dramatic care anunța moartea Facebook.
Mai ales după ce brandurile au devenit nervoase pentru Zuckerberg le-a pus să plătească pentru promovare, deși clamau calitatea conținutului postat pe această rețea socială.
(Calitatea nu prea exista, era vorba mai ales de statusuri ori naive cu cafele aburinde de exemplu, ori de texte preluate cu copy-paste din campaniile de advertising.
Dar publicitatea pe gratis rămâne fructul interzis după care salivează majoritatea managerilor de marketing, iar nervozitatea a fost reacție normală.)

La un moment dat se scria prin articole că Facebook va rămâne o rețea socială pentru cei „batrâni”, adolescenții urmând să migreze în masă către alte rețele create special pentru ei, mai vioaie, gen Kik Messenger sau WeheartIt.

Articolele cu „Facebook moare” au cam dispărut acum, din simplu motiv că pentru teenageri Facebook rămâne rețeaua socială #1.
Avem un proaspăt studiu Pew Research despre cele mai utilizate rețele sociale de către adolescenții americani. Veți spune că ce ne privește pe noi America, că nu e relevant. Cred că e relevant totuși, pentru că sunt două țări care stabilesc tendințele și pentru zona noastră: SUA și Marea Britanie.

Un grafic din studiu:

facebook adolescenti

Vedem că după Facebook vine Instagram. Twitter nu se simte prea bine, nici Google+.
Studiul, aici.

Facebook nu va trăi veșnic, evident. Dar deocamdată rămâne cea mai importanta rețea socială cu 1,3 miliarde utilizatori activi/lună – conform datelor proprii.

Articole populare Ultima luna

3 comentarii Adaugă comentariu

  1. Cred că mai relevant ar fi să vedem evoluția rețelelor de socializare de mai sus în ultimii câțiva ani. Să zicem de prin 2012 până acum.

  2. #2 Comentariu nou

    si cum s-a realizat sondajul, cumva pe facebook ? 🙂

    din curiozitate sociologica urmaresc 1d fandom ( majoritatea teenage girls ) pe tumblr si twitter, iar gluma facuta dupa anuntul oficial facut pe facebook al plecarii unui membru din trupa era de ce au pus anuntul pe facebook, ce fan/teenager sta pe facebook ?

  3. #3 Comentariu nou

    Metodologia este precizată în studiu.

Adaugă comentariu