Închide

Ce vrei să cauți?

Uzina de meșteșuguri NOD Makerspace

NOD Makerspace
NOD Makerspace

În clădirea unei foste fabrici de bumbac, pe Splaiul Unirii 160, un grup de tineri antreprenori a transformat un spațiu ruinat în primul spațiu creativ de dimensiuni mari din România, NOD makerspace pe numele său.

NOD Makerspace

NOD Makerspace

NOD makerspace este un uriaș atelier comun (650 mp), în care oricine are o idee de obiect nou, vrea să pună la punct o invenție sau să construiască un prototip găsește unelte și echipamente speciale, prea scumpe pentru a cumpăra pe cont propriu, de exemplu laser engraving & cutting, 3D printing, CNC router, plotter, scanner etc.

Cât costă accesul

NOD makerspace va funcționa pe bază de membership, cu două tipuri de abonament lunar: Basic (120 euro) sau Pro (160 euro), abonament care oferă acces la toate echipamentele speciale.
Pentru echipe, prețurile abonamentelor sunt reduse.
Membrii vor avea acces la zona open space, echipată cu scule si echipamente pentru fabricație manuală și digitală, zece ateliere, sală de conferințe, zonă de relaxare, sală de workshop-uri, atelier de prelucrare a lemnului și a metalului, ateliere de vopsitorie, sablare, sudură, atelier de croitorie.

NOD Makerspace

NOD Makerspace (2)

NOD makerspace (3)

Consultanță și incubator de business

Vom oferi consultanță și sprijin pentru proiecte, de la concept la implementare, din domeniii precum: planificare urbană, arhitectură, design grafic sau de obiect, tipografie digitală, fotografie, antreprenoriat și business management.

Ne-am propus să sprijinim democratizarea designului, a ingineriei și a educatiei creative. Membrii noștri vor fi ajutați să-și transforme ideile în afaceri sustenabile”, au declarat arhitecții Tamina Lolev și Florin Cobuz, doi dintre coordonatorii proiectului (foto).

Pe lângă funcția de incubator de business, NOD makerspace este și un facilitator de educație, oferind cursuri complementare (de folosire a uneltelor speciale – Laser Cutter, router CNC etc. -, pentru prelucrarea lemnului, de introducere în sudură, electronică, modelare 3D, Grasshopper, Arduino, Raspberry Pi și Software Autodesk) sau adiacente (Marketing, post-procesare, Photoshop, croitorie, design de obiect, modelare 3D avansată, inițiere în design pentru copii).

NOD Makerspace

Dezvoltarea în viitor

Pe termen lung, scopul proiectului constă în crearea de oportunități pentru îmbunătățirea nivelului de trai, local și global, și închegarea unei puternice comunități open-source.

NOD Makerspace (4) - Copie

The Maker Revolution, tendință globală la care aderă și NOD makerspace, este reprezentat de creativii și antreprenorii care reușesc să treacă de la idee la implementare și sunt dispuși să lucreze împreună pentru atingerea obiectivelor.
Acesta își are originea în cultura DIY și a influențat puternic educația, mediul de afaceri și designul, mai întâi la nivel internațional, iar acum pe plan local.

O prezentare pe larg a proiectului: NOD makerspace

Articole populare Ultima luna

5 comentarii Adaugă comentariu

 1. respect si sprijin atitudinea NOD mkerspace 🙂 o viata lunga!

 2. #2 Comentariu nou

  care open source fraticah daca costa 120 euro membershipu?

 3. #3 Comentariu nou

  Ana: Investitia a fost de 120.000 de euro + mii de ore de munca 🙂

 4. #4 Comentariu nou

  „In production and development, open source as a development model promotes a universal access via a free license to a product’s design or blueprint, and universal redistribution of that design or blueprint, including subsequent improvements to it by anyone.” – e adevarat partial ce spui, ca ideile open source sunt gratis. Ca idei.

  Cei 120 sau 160 de euro sunt ateliere, spatiul inchiriat, acces la unelte foarte scumpe* (un CNC, un plotter si o imprimanta 3D de dimensiuni medii sunt peste 10000 Euro). Acest nod creativ nu este o cantina sociala. Iti ofera un spatiu inchiriat, unde te poti intalni cu clientela sau consultantii, ofera servicii de consultanta proprie si acces la chestiile scumpe mai sus mentionate. Pe cand un abonament la o piscina sau sala de fitness costa cam la fel. Doar ca aici vii sa iti implementezi ideea si sa faci un business, nu sa innoti sau sa scapi de kilogramele de sarbatori. Daca nu vrei sa derezi, sa imiti ceea ce se poate face in NOD Makerspace te costa mult mai mult de 120 Euro/luna. Mai mult e o chirie de atelier in Bucuresti.

 5. #5 Comentariu nou

  Treaba cu 120.000 euro investiti este pentru copii. Personal nu am o problema cu tariful; el arata ca vorbim de business. Apoi, daca vorbim de business, ce rost mai are BS cu imbunatatirea nivelului de trai local si global ? N-am inteles niciodata de ce oamenii mint cu atata naturalete; as aprecia mult mai mult urmatorul plot: „”dragi clienti potentiali: suntem niste antreprenori care ne-am riscat …..X..euro pe care i-am bagat in echipamente si spatiu; vrem sa ni-i scoatem plus un profit. In proces, voi cei care aveti nevoi de ce avem noi de oferit, va veti simti bine ca puteti sa dati viata proiectelor voastre ” . Daca lucrurile ar fi prezentate in felul asta, as zice: da, jos palaria, oamenii merita ! Dar cand ma luati cu vrajeli de ridicare nivel de trai, ma ia cu greata de PR de proasta calitate si ma intreb : DE CE ? de ce umblati cu minciuni ? In tarile unde maker’s hub-urile sunt de ceva timp, NU s-a ridicat nici un nivel de trai. In schimb niste oameni au dat viata proiectelor lor. E chiar asa greu sa fiti onesti ?

Adaugă comentariu