twitter

Cristian Manafu ne întreabă astăzi „Crede cineva crede că își va reveni Twitter în România?”.

Twitter în România are un număr mic de utilizatori activi, sub 30.000. Slabă speranță să mai crească.

Numărul de followers pe care îl are un „VIP” autohton pe Twitter este și nu este relevant: se prea poate ca din 10.000 de followers, vreo mie sau două să fie pur si simplu boți.

Cred ca Twitter s-a cam compromis oarecum în România cu vreo doi în urmă când a ieșit la iveală cât de ușor poți cumpăra și adăuga la contul tău sau al unui „prieten” zeci de mii de followers.

Twitter are o anumită doză de neseriozitate, prin mulțimea de conturi false (boală destul de răspândită și în alte rețele). Căutați contul lui Putin de pildă și veți vedea câte conturi fake are. De aici și știrile false care se propagă viral, cum au fost  cele care anunțau „moartea” liderului de la Kremlin, în perioada când nu a mai apărut în public.

Twitter este totuși iubit în România de către destui oameni, fiind pentru unii o rețea preferată de interacțiune cu prietenii, mai „curată” și mai simpatică decât Facebook.

Twitter nu a fost și nu este profitabil pentru investitori, deși veniturile i-au crescut cu 111% în 2014. Totuși are pierderi de 578 de milioane de dolari, la venituri de 1,4 miliarde de dolari anul trecut. Cam albastră situația, cred.

În fine, cred, dar sper totuși să mă înșel, că în România Twitter va rămâne o rețea socială de periferie.

twitterAsta nu înseamnă că Twitter nu poate fi extrem de util, datorită listelor, opțiune ușor de configurat din setting.

Alcătuirea unor liste pe topicuri pe interesele tale (politica, IT, economie etc) prin adăugarea unor conturi de oameni de  afaceri, redactori șefi de ziare de prestigiu, cercetători, oameni politici și alte personalități, identificabile prin search (din străinătate, evident), care scriu în limbile pe care le cunoști, îți oferă cel mai concentrat și ușor de parcurs ziar personalizat și actualizat în timp real
Listele pot fi private sau publice.

Încercați acestă posibilitate oferită de Twitter și îi veți găsi un rost acestei rețele.
Deocamdată a rămas singura posibilitate, pentru că promovarea prin Twitter este pierdere de vreme.

2 Comments

  1. E destul de activ in cazul evenimentelor/conferintelor. Hashtagul #RomaniiAuTalent era, parca, mai folosit pe twitter decat pe facebook. Si e doar un exemplu.

  2. Alte exemple, in afara de emisiunea asta? 🙂

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close