Închide

Ce vrei să cauți?

Logitech MX Master. Probabil cel mai bun mouse pe care am pus mâna vreodată

logitech-mx-master
logitech-mx-master

Arată ca un mouse pentru jocuri, dar aparențele înșală: Logitech MX Master este creat pentru munca la birou.
Cei care folosesc două monitoare (laptop și desktop, de exemplu) îl vor descoperi cu încântare – vedem mai târziu din ce motiv.

Dacă în privința altor branduri de electronice mi se mai schimbă preferințele de-a lungul timpului, când vine vorba de periferice, de vreo 15 ani am rămas fan declarat al Logitech.
La origine companie elvețiană, Logitech scoate produse care au ceva din rafinamentul ceasurilor de lux: precizie în funcționare, design rafinat și senzația aceea relaxantă de confort. (Îmi amintesc și acum cu încântare de un radio Logitech cu recepție online, capabil să prindă sute de posturi din lumea întreagă și cu o acustică fantastică, de aveai impresia că prezentatorii vorbesc lângă tine.)
Dar să revenim la acest mouse pe care îl folosesc de vreo săptămână.

Mână se așază perfect
Designerii i-au dat o formă confortabilă și perfect ergonomică. Intră natural în palmă iar degetul mare se așază odihnitor pe un spațiu dedicat care afișează dacă vrei, la o apăsare ușoară, șirul de documente și pagini web deschise.

logitech-mx-master Logitech_MXMaster_5

Baterie încorporată
E enervant să ți se termine bateria (bateriile) la mouse și să nu ai unele de rezervă la îndemână.
Pentru că e un produs hi-end, Logitech MX Master vine cu baterii încorporate. Odată încărcate, țin mai mult de o lună. Dacă se epuizează tocmai când ai de lucru, mouse-ul funcționează și cât timp se încarcă prin cablul USB.

Trei dispozitive conectate
Logitech MX Master se poate conecta la trei echipamente – de exemplu, desktop, laptop și tabletă (prin portul USB și Bluetooth). E simplu să activezi mouse-ul pentru fiecare dispozitiv printr-un buton:

mx-master select
Scrool rapid
În cazul unei pagini web foarte lungi (sau document), e o plăcere să o derulezi prin opțiunea rapid a rotiței de scroll care se învârte de parcă ar fi ar avea un rulment fin.

Scapi de pad
Datorită tehnologiei Logitech Darkfield Laser, mouse-ul lucrează foarte bine și pe suprafețe lucioase, de exemplu sticla unui birou.

Pentru meticuloși: personalizare
Soft-ul cu care vine acest mouse îți permite să personalizezi butoanele după cum îți este mai confortabil:

logitech mx master

Lucrează foarte bine și pe Mac iar mulțimea de butoane și opțiuni îl recomandă și celor care lucrează cu programe video sau grafice.

logitech xm master

Logitech XM Master costă 100 de euro, dar merită fiecare bănuț.
Îl recomand fără nicio reținere!

4 comentarii Adaugă comentariu

  1. Sunt de acord cu tine. Am un mouse Logitech wirreless de mai bine de 2 ani utilizat zilnic…in special in editarea de foto care iti mananca destul timp si niciun rateu si nici o schimbare de baterie pana acum. Incep sa ma gandesc deja ca este un perpetuum mobile:)

  2. #2 Comentariu nou

    Perpetuum mobile, interesant spus 🙂

  3. mi se pare interesant. mie imi plac mousii mari, si grei. lucrez in design si e foarte important sa fie cat de ferm posibil. stiu ca suna aiurea da asta e adevarul.

  4. Și uite așa, o recenzie din 2015 m-a ajutat pe mine, aproape 4 ani mai târziu, să iau decizia corectă după ce am dat cu mouse-ul vechi de toți pereții. Să fie primit!

Adaugă comentariu