intel edison

În ultimii zece ani, Internetul s-a ieftinit de 40 de ori, costul prelucrării electronice de date a scăzut de 60 de ori, iar costul senzorilor de două ori, spune Intel România:

intel romania

La aceste statistici adăugăm apariția pe piață a celui mai mic computer din lume, Intel Edison, care poate fi integrat în gadgeturi mobile (foto).

Pentru a reuși să creezi gadgeturi formidabile, trebuie doar să ai o idee care să rezolve o problemă reală și perseverența de a duce la final;  investițiile materiale sunt minime – cu două-trei sute de euro îți poți comanda online un Intel Edison plus platforma de dezvoltare.

intel edison

Am vizitat de dimineață Intel Romania Software Development Center din Pipera, centru de cercetare care a ajuns la aproximativ 240 de angajați și se va extinde în continuare.

În total, echipa Intel România a crescut de la 4 la 480 de angajați, în 11 ani (împreună cu centrele din Galați și Cluj).
La București, a fost creată și o echipă specializată în optimizări în domeniul Internet of Things, care lucrează cu grupuri similare Intel din SUA, Germania sau Rusia.

Sediul Intel Romania Software Development Center arată foarte, foarte bine. Evident că nu am avut voie să facem poze în spațiile de lucru, așa că nu vă pot arăta decât „bucătăria”:

Intel Romania Software Development Center

Mi-a plăcut cum a gândit Intel evenimentul de astăzi (Intel Bloggers Inside Innovation Outside), organizat împreună cu Nike.
În loc de lungi prezentări adormitoare, înecate în superlative, ne-a împărțit în echipe și ne-a pus să imaginăm un proiect „Internet of Things”.

Intel_bloggers inside innovation outside

A fost interesant 🙂

Apropo de Nike, am studiat un pic în ultimii doi ani, comunitățile virtuale de jogging care s-au creat în București pe baza aplicației mobile Nike+.
Sunt întreceri de tipul „care a alergat mai mulți kilometri” între cartierele bucureștene.
Iar istoria companiei este fascinantă, cu momente precum cel din 1984-1985 când compania, prin contractul semnat cu Michael Jordan, s-a apropiat de comunitatea afro-americană, ceea ce nu a prea convenit, la vremea respectivă, conservatorilor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close