samsung SleepSense (1)

SleepSense este un gadget plat de dimensiunile unui DVD, pe care îl așezi sub saltea și îți monitorizează somnul: pulsul, respirația și mișcările, durata acestuia, de câte ori te-ai trezit etc, în total șapte parametri.

samsung SleepSense (3)

A fost prezentat astăzi la IFA 2015, de către Samsung, care și-a concentrat conferința de presă pe subiectul Internet of Things (IoT), domeniu declarat de coreeni drept o prioritate.

Samsung SleepSense comunică cu o aplicație dedicată instalată pe smartphone, iar dimineața oferă un raport personalizat privind calitatea somnului.

samsung SleepSense (4)

Pe baza acestor rapoarte, aplicația vine cu recomandări medicale pentru îmbunătățirea somnului, oferite de dr. Christos Mantzoros de la Harvard Medical School.
SleepSense are o precizie de până la 97% – afirmă oficialii Samsung.

Samsung SleepSense poate fi integrat în ecosistem IoT din locuință, format din electronice compatibile: astfel, dacă seara „simte” că ai adormit, stinge televizorul, luminile și reglează aerul condiționat sau termostatul de la calorifer pe mod „noapte”.
Datorită funcției Smart Alarm, gadgetul alege momentul potrivit în ciclul somnului pentru trezire.

samsung SleepSense (1)

Samsung SllepSense va apărea mai întâi pe piața coreeană. Deocamdată, nu există informații privind prețul și disponibilitatea în Europa.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close