Închide

Ce vrei să cauți?

Cum a ajuns LewanGOLski ambasador Huawei

Prin 2000 lucram la ziar. Era o perioadă bună pentru presă, puneam cu toții multă pasiune, ne doream să facem jurnalism adevărat.
Ajunsesem cam musafir pe acasă: plecam pe la 9.30 și mă întorceam pe la 11 în noapte. Șase zile pe săptămână. Uneori șapte.

Țin minte că într-o zi mi-a picat sub ochi un reportaj din Wall Street Journal pe care l-am citit pe nerăsuflate: era povestea unui businessman care lucra de acasă, via Internet.
Ca să înțelegem de ce articolul era fascinant pentru mine, e musai să ne aducem aminte ce însemna să ai acces la Internet în propria locuință acum 15 ani: dial-up, tarife scumpe, viteze de câteva zeci de kbps, întreruperi dese. Erau timpurile când numai în București funcționau vreo mie de Internet Cafe.
În definitiv, atunci în anul 2000, nu trecuseră decât vreo șapte-opt ani de când România stabilise prima conexiune la Internet cu o altă țară și fusese aprobat domeniul .ro.
Net pe telefon? Abia se lansase prima ofertă, experimentală, scumpă și cu servicii slabe.

Visam așadar – cum o fi să lucrezi de acasă? Să ai acces la documentare pe computer, să scrii articolele și să le trimiți prin e-mail la tipar.

Tehnologia se mișcă însă mult mai repede decât mintea noastră; peste doar șapte ani, lucram și eu de acasă, precum americanul din Wall Street Journal.
Și nu numai de acasă: azi, uneori și de pe stradă, din mașină, din vârf de munte, datorită smartphone-ului cu 4G.

Visează, orice e posibil” – spune Robert Lewandowsky, căpitanul naționalei de fotbal a Poloniei și cel mai bun marcator din Bundesliga în sezonul trecut.
Orice e posibil, da, de pildă ca Lewandowsky să dea, în toamna asta, 5 goluri în 9 minute pentru Bayern Munchen, după ce a intrat în pauza meciului, când adversarii conduceau cu 1-0.
Este un record Europe’s Big Five Football Leagues.

Dar nu numai pentru această performanță a fost ales Robert Lewandowsky ca ambasador al brandului Huawei. Ci și pentru că e un model de perseverență teribilă în a-și îndeplini un vis considerat de către ceilalți imposibil.
În copilărie, era slăbănog și pipernicit. Nimeni nu-i dădea vreo șansă să ajungă jucător profesionist de fotbal, așa cum visa.
Șase ore pe zi de antrenamente, plus sprijinul părinților l-au dus însă la performanță ca junior.
Până într-o zi când s-a accidentat grav și toți i-au spus că a terminat cu fotbalul. Avea 17 ani, nu a ascultat de niciun pesimist, s-a încăpățânat și a reușit apoi o carieră fulminantă.
Avea să mai pățească accidentări serioase, dar de fiecare dată s-a ridicat.

Povestea, într-un clip de 45 de secunde:

„LewanGOLski”, asa cum este supranumit atacantul lui Bayer, are 12 goluri marcate în acest start de sezon, ceea ce înseamnă 24 de puncte în clasamentul pentru Gheata de Aur.

Spun că Robert Lewandowsky este un foarte potrivit Brand Ambassador pentru Huawei, deoarece și acest grup a reușit o performanță: în afară că este cel mai mare producător de echipamente de telecomunicații din lume, a devenit cel de-al treilea producător mondial de smartphone-uri, după Apple și Samsung.
Recent, a fost inclus și în Top 100 cele mai valoroase branduri la nivel global.

Anul acesta, producătorul a cules aplauze cu noul său Huawei P8.
Și spun aplauze pentru că toți amicii mei pricepuți (unii chiar foarte pricepuți) în smartphone-uri l-au lăudat după teste.
Eu nu l-am testat încă, va veni și vremea să îmi spun părerea.
Până atunci, vă invit să aruncați o privire aici.

huawei ascent p8huawei ascent p8 bhuawei ascent p8 a

Sărbători tihnite și nu uita „Visează, orice e posibil”.

___________________________________________________

Huawei este prezentă de peste 10 ani în Romania, atât prin soluțiile sale de telecomunicații, cât și prin telefoanele aflate în oferta operatorilor și în open market, în magazine online și de retail.

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Adevarul e ca seria P8 a rupt anul asta in vanzari si in RO. Viitorul va suna si mai bine daca P9 se va putea diferentia in mai bine decat ce a fost anul acesta.

Adaugă comentariu