N-am scris vreodată un post pe acest blog în care să afirm că românii sunt proști.
Am călătorit și am văzut popoare diferite. Oameni cărora nu le încape în cap logica elementară sunt peste tot, am constatat.

La miezul nopții trecute, în parcul IOR. Spectacol de Revelion. Frumos. Lume veselă, ieșită din case să-și bea șampania în ger și voie bună. Om lângă om. Poliție, ambulanțe, așa cum trebuie la orice mulțime.
Miezul nopții. Foc de artificii spectaculos, de la primărie. Ochi spre cer, auuau-uri de încântare. Copii pe umeri, să vadă mai bine.

revelion sector 3 bucuresti

Printre copaci, că de asta îi spune parc.
Oameni mulți cu artificii de-acasă. Bețe din acelea chinezești, care scot 12 mingi de foc. Dacă nu le ții perfect vertical, să se ducă focul spre cer, pot arde vreun nefericit din mulțimea umăr lângă umăr. Sau primești un brânci accidental, că așa-i în îmbulzeală, și ajungi să îi împuști cu artificiile pe vecinii din față.
Ceea ce s-a și întâmplat. Un bunic i-a dat nepoatei de vreo trei ani din brațe bățul scuipând artificii. Sub un copac. Una dintre ele s-a lovit de o creangă de deasupra și a ricoșat pe fața copilului.
„Nu-i nimic, gata, uite trece, tataie!”

„Lampeoane, băieți.” De vânzare la intrarea în parc.
Ce romantic! Aprinzi lampionul, îți pui o dorință și dorința ta ajunge spre cer.

revelion lampion

 

revelion 1

Dar doar dacă nu aprinzi lampionul printre copaci, pentru că pastila combustibilă care-l ridică arde cu flacără mare.
Ceea ce se și întâmplă. Un lampion se agață arzând de crengi. Cad ceva flăcări, deasupra mulțimii, lumea fuge. Platanul începe să ardă încet. Noroc că e ger, și pomul fără frunze.

lampioane in copaci

Și dacă aterizează, dus de vânt, prin balcoanele blocurilor din jur – sunt foarte aproape, sau pe biserica din lemn? Nu vei afla vreodată dacă a fost al tău.

Au trecut doar două luni de la #colectiv.
N-am deschis site-urile de știri cu relatări de la Urgențe.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close