Nu e o noutate că Twitter nu a prins în România: vreo 300.000 de utilizatori înregistrați, dintre care mai puțin de 10% au activitate pe această rețea socială. Există județe cu doar câteva zeci de useri vag activi.

Ne-ar trebui un geniu al promovării pentru ca Twitter să se revitalizeze la noi (a încercat ceva campanie, recent, Pro TV cu niște concursuri legate de „Vocea României”, dar e de bănuit că rezultatele au fost modeste).
Slabe speranțe, deci.

De altfel, Twitter nu se simte prea bine nici la nivel mondial: schimbare de management, cădere la bursă, restructurări.

În fine, nu știm care îi va fi viitorul, dar nu despre asta e vorba aici și acum.
Twitter are marele avantaj că abundă de personalități și VIP-uri care publică în mod constant informații relevante și, spre deosebire de Facebook, parcă nu este atât de inundat de gunoaie informaționale.
(Avantaj important și dacă vrei să urmărești evenimente de importanță maximă, gen atentatele de la Paris: pe Twitter găsești actualizări în timp real mult mai consistente decât în orice alt mediu de informare.)

Cum să-ți faci cel mai bun ziar personalizat. Liste

Twitter poate fi transformat foarte ușor în cel mai bun cotidian personalizat din lume.
Cum? Prin opțiunea „liste”.
Dimineața, la cafea, poți parcurge astfel știri relevante, interesante și concentrate (140 de caractere maximum) din domeniile tale de interes, rapid, și să te oprești, dând click, numai la ce te interesează în mod deosebit.

Cum ne facem o listă pe Twitter

E foarte simplu:
1. Dacă nu ai deja, îți faci cont pe Twitter, aici.
2. Sus, în header, găsești rubrica „List”. Click.
3. Alegi un domeniu care te interesează. Poate să fie politică, economie, animale de casă, fashion, cinema etc.
4. După click pe „Lists”, în pagina nou deschisă, mergi în dreapta, click din nou pe „Create new list” și alegi o denumire pentru aceasta. Eu am denumit-o, pe cea de mai jos, „smart IT&C”.
Ai opțiunea ca lista ta cea nouă să fie văzută de oricine (public) sau doar de către tine (private).

twitter liste save

5. Cum alegem conturile de personalități pe care dorim să le urmărim.
– te gândești ce VIP ai vrea să urmărești și îl cauți în caseta search a Twitter. De exemplu, m-a interesat contul șefului Orange worldwide, Stéphane Richard.  L-am găsit imediat:

twitter stehpane richard

 

–  sau poți dau căutare, pe Google, pe sintagme de genul „best sports twitter accounts” și găsești liste destul de bune, create de diverse publicații, din care alegi. Evident, poți înlocui „sports” cu orice domeniu care te interesează.
6. Cum adaugi un cont Twitter pe care l-ai descoperit în lista ta: click pe icon-ul de settings (rotița) de lângă „follow”. Selectezi „add from lists” și alegi una dintre listele tale, dacă ai creat mai multe. Gata, contul a fost adăugat.

Poți crea astfel diverse liste, pe care să le actualizezi (adăugare sau eliminare conturi) constant.
Exemplu de listă cu jurnaliști și antreprenori IT&C, pe care am făcut-o:

twitter lista IT celebs

E nevoie de răbdare și perseverență. Dar vă sigur că după ce vă alcătuiți în timp astfel de liste pe domenii de interes, datorită calității personalităților de pe Twitter, veți avea cele mai interesante și personalizate „ziare” din lume, actualizate în timp real.

Iar Facebook s-ar prea putea să vă pară apoi cam plină de stupizi oameni neinteresanți.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close