Închide

Ce vrei să cauți?

#devazut Descoperă România cu Peter Hurley

descopera romania cu peter hurley agerpres
descopera romania cu peter hurley agerpres

Probabil că sunt zeci de mii de români care au emigrat în Irlanda.
Am dat însă și de un irlandez care a emigrat în România, Peter Hurley pe numele său. A venit la București acum 22 de ani și de atunci locuiește în țara noastră. A lucrat mulți ani în publicitate.
La maturitate a simțit că a venit vremea să promoveze, voluntar și cu mare pasiune, un alt „produs”: România.
Nu vă povestesc mai mult, vă las să vedeți filmul  – Descoperă România cu Peter Hurley, de mai jos. Vă mai spun doar că Peter a făcut un pelerinaj aparte: peste 600 de kilometri, pe jos, de la Săpânța la Muzeul Țăranului din București.

Filmul de care pomenesc a fost produs de Agenția Națională de presă Agerpres, care a inclus pe site-ul său și o secțiune video – construcție editorială pentru viitor.
Alex Giboi, directorul general al Agerpres, explică:

Proiectul #AgerpresVIDEO e în lucru din 2013, de când am venit în Agenție, parte a strategiei generale de resuscitare a celei mai importante agenții de presă din România.

Producția de materiale video: am plecat de la premisa că nu vom putea concura din start, cu succes, cu televiziunile, în materie de știri, cel puțin. Nici nu puteam spera să vindem știri video, pentru că piața media nu este pregătită pentru acest tip de produs, nici din punct de vedere financiar, nici conceptual. În consecință, am decis să creăm produse unice, atât din punct de vedere calitativ, cât și din punct de vedere al abordării.

Astfel, pe lângă știrile video interne și externe pe care le producem zilnic, alături de interviurile video realizate de colegii mei, am decis să investim timp și fonduri în crearea unor materiale care să devină parte a brandului Agenției Naționale de Presă, cu care să ne identificăm din ce în ce mai mult pe piață. Așa a apărut primul documentar video, România: Drumul de la patimi la lumina, lansat anul acesta în perioada Paștelui, cele trei părți strângând împreună mai mult de 23.000 de afișări pe mediile sociale.

descopera romania cu peter hurley agerpres

Descoperă România cu Pețer Hurley este al doilea material documentar produs de colegii mei de la Video și sper că publicul va observa cel puțin o creștere a calității imaginilor, față de primul produs.
Este o poveste fascinantă, magică, a României văzută prin ochii unui „străin”.
Câteodată, și acesta este unul dintre aceste cazuri, străinii apreciază mai mult frumusețile și valorile pe care le are încă țara noastră.
Ne dorim foarte mult să readucem România în preferințele românilor și, de ce nu, să o promovăm internațional.

Filmul:

Site-ul lui Peter, aici.

Articole populare Ultima luna

Adaugă comentariu