Închide

Ce vrei să cauți?

Cum a crescut numărul donatorilor de sânge în România

fundatia vodafone
fundatia vodafone

Dăm des peste anunțuri disperate: cineva, într-un spital, are nevoie urgentă de o transfuzie de sânge pentru a rămâne în viață.
Centrele unde puteai să donezi sânge arătau deprimant însă, nerenovate din secolul trecut, și îți puneai întrebarea cât de sigur pentru propria sănătate este un astfel de mediu. Donai o dată, dar ezitai să mai treci.
Să luăm exemplu Constanței:

Fundația Vodafone

În stânga, cum arăta Centru de transfuzie sanguină din Constanța anul trecut. Tavanul era căzut, iar asistentele improvizaseră în zona de sterilizare instrumentar cu niște lighene de plastic.
După un an, spațiul a fost renovat și dotat cu aparatură actuală (dreapta) în urma unui  parteneriat între Fundația Vodafone România și Fundația React, prin programul „O șansă pentru viață”.

Numărul donatorilor de sânge a crescut cu 10% în centrele renovate și redotate 
În 2014 și 2015, Fundația Vodafone a pornit renovarea și dotarea Centrul de Transfuzie Sanguină din București.
Alegerea a fost simplă: este cea mai mare și importantă instituție medicală de acest gen din România.

Proiectul a fost extins apoi: în 2015, în cadrul programului au mai fost renovate șapte centre situate în alte orașe din țară, iar în 2016 alte zece centre.
Odată centrele renovate și redotate, numărul donatorilor a crescut.
Mai important, centrele de transfuzie sanguină din România au înregistrat în 2016 o scădere a mediei de vârstă a donatorilor la nivel național, pentru prima dată după 1989. Acum, 30% din sângele donat provine de la donatori tineri fideli.
Și din câte am înțeles, donatorii fideli sunt importanți medical, pentru că doar din sângele lor se pot face preparate sanguine pretențioase.

Anul acesta, Fundația Vodafone termină de renovat/redotat toate centrele de transfuzie din România
Odată cu cele 24 de centre în care vom merge în 2017, vom încheia programul de modernizare a tuturor centrelor de transfuzie sanguină din țară, în total 42 de unități medicale – explică Angela Galeța, directorul Fundației Vodafone România
Ne-am îndeplinit astfel promisiunea făcută în urmă cu trei ani, când am început acest program.
Renovarea și dotarea cu echipamente medicale a centrelor de transfuzii reprezintă una din prioritățile de investiție ale fundației în domeniul sănătății.
Acest domeniu este unul din cei patru piloni strategici ai activității noastre, alături de educație, servicii sociale și voluntariat.

Programul „O șansă pentru viață” în cifre

  • 1 milion de euro este finanțarea totală asigurată de Fundația Vodafone pentru programul „O șansă pentru viață”
  • Peste 620.000 de donatori de sânge și pacienți au beneficiat până acum de schimbările produse în centrele de transfuzie sanguină în urma renovării și dotării lor cu echipament medical corespunzător.
  • Mai mult de 414.000 de pacienți au primit sângele de care aveau nevoie pentru transfuzii.
  • Lucrările de renovare au acoperit până acum peste 28.000 mp în 18 centre din țară.

Angajații Vodafone donează sânge și ei
În programul „O șansă pentru viață” au fost invitați și angajații Vodafone din toată țara.
Peste 5000 dintre ei au donat sânge în ultimii nouă ani.

Vodafone donare sange

În afară de reabilitarea centrelor, „O șansă pentru viață” va include în acest an peste 20 de campanii mobile de donare de sânge, desfășurate pe perioada verii peste tot în țară. Astfel de campanii vor fi organizate în continuare și pentru angajații Vodafone România, precum și în alte 30 de companii partenere.

Un clip care spune pe scurt toată povestea acestui proiect național:

_______________________________

Asociația React este o organizație neguvernamentală ce participă semnificativ la dezvoltarea celor patru piloni ai unei comunități prospere: sănătate, educație, economie socială și dezvoltare comunitară. Proiectele implementate produc schimbări majore în viața oamenilor prin intervenții adaptate și implicare activă. În cei unsprezece ani de la înființare, aproape 1 milion de români au beneficiat, direct sau indirect, de pe urma activităților derulate de Asociaţia React. Impactul proiectelor este confirmat de cele 18 premii de excelență naționale și internaționale primite, care poziționează asociaţia printre cele mai premiate organizații neguvernamentale din România.

Fundaţia Vodafone România este o organizaţie neguvernamentală românească, cu statut caritabil, distinctă şi independentă de operaţiunile comerciale ale companiei, înfiinţată în 1998. În cei 19 ani de activitate, Fundaţia Vodafone România a finanţat 1.046 de programe derulate de 660 de ONG-uri din întreaga țară în domeniile sănătăţii, educaţiei, serviciilor sociale. Proiectele au avut 2 milioane de beneficiari copii, tineri, bătrâni, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundaţia Vodafone România a investit peste 26 milioane de euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non-profit partenere. Fundația Vodafone România face parte din Fundația Vodafone Group, organizație internațională care activează de 25 de ani prin filialele sale din 27 de țări. Mai multe detalii despre programele fundaţiei se regăsesc pe
fundatia-vodafone.ro,
jurnaldebine.fundatia-vodafone.ro/
și facebook.com/fundatiavodafone.

Adaugă comentariu