emag laptop

Poate sună a slogan, dar e adevărat: găsești la eMAG laptopuri de la 950 la peste 15.000 de lei.
În total, peste 1000 de modele și configurații. Timp de căutare și răbdare să ai!

Recomand: Acer Spin 7
Am avut la teste un laptop Acer 2 in 1, absolut fabulos.

Vă povesteam că televizoarele OLED generație 2017 au ajuns atât de subțiri (între 2,5 și 5 mm) încât sunt cvasi-flexibile și pot fi prinse de perete, ca posterele.

Această suplețe a electronicelor, de neimaginat cu 10-12 ani în urmă, s-a extins și la laptopuri.
Modelele Acer Spin 7 au o grosime de sub 11 milimetri și cântăresc un pic mai mult de un kilogram.
Așa arată în comparație cu un creion obișnuit:

acer laptop emag

Ce mi-a plăcut mai ales? Ecranul tactil, care se rotește la 360 de grade, astfel că laptopul devine tabletă. Trece foarte rapid și fără ezitări din modul notebook în modul tablet.
Dacă nu ai nevoie de tastatură și vrei să vezi un film sau să te joci, capeți astfel o tabletă performantă.
Display-ul Corning Gorilla, full HD, afișează perfect imaginile.
Recomand seria Acer Spin 7 oricui plănuiește achiziția unui laptop hi-end.

Astfel de laptopuri pot descuraja prin preț, dacă nu îl cumperi „pe firmă”. Însă nu numai că astfel de produse merită fiecare leu, dar ai posibilitatea să îl achiziționezi de la eMAG în rate (vezi servicii pentru clienți).

Pentru Gaming: Lenovo Legion
Pentru gaming mi se pare interesant de trecut pe lista de achiziții acest model de laptop Lenovo Legion Y520-15IKBN cu procesor Intel Core i7-7700HQ. Are configurație de top și review-uri bune și foarte bune.

Pentru toată ziua: Acer Aspire
La categoria middle, pentru cei care folosesc intens laptopul, recomand laptopul Acer Aspire E5-575G-59RG cu procesor Intel Core i5-7200U. A primit maximum de cinci stele în review-uri de la majoritatea utilizatorilor.
Preț bun, la care trebuie să adăugăm aproximativ 600 de lei, licența Windows 10.
Secțiunea laptopuri eMAG, prin care poți să cutreieri în căutarea unuia pe gustul tău, e aici:

Și câteva argumente la care să meditezi dacă laptopul a îmbătrânit și eziți să-l schimbi cu unul nou:

„Transplanturile” nu sunt o soluție

Ai un laptop de care te-ai atașat pentru că sunteți împreună de de 3-5 ani. Bateria mai ține doar vreo zece minute între două încărcări și te-ai săturat să cauți prize. Se încinge, tastele „a” și „space” trebuie apăsate în forță ca să răspundă la comenzi. Te duci cu el la atelierul de reparat, i se face o evaluare și primești diagnosticul „înlocuit baterie, tastatură, curățat etc, doar 427 de lei!”. Plătești, vii peste două zile și laptopul tău cel vechi pare să fi căpătat o nouă viață. Pare, pentru că tastatura nu e chiar cea mai bună și, deși nu se mai încălzește, se mișcă la fel de greu. Ai dat banii pentru o iluzie.

Un laptop uzat refurbished poate fi potrivit, eventual, pentru un copil care folosește pentru prima dată un computer sau pentru un ONG la început de drum.
În niciun caz pentru un heavy user.

Back-up?

Ai hardul laptopului plin de foldere cu fotografii, de clipuri video, documente. Atât de multe, încât ți-a fost lene să faci back-up.
Laptopurile vechi au prostul obicei să-și dea duhul brusc. Se întâmplă destul de des.
Nu e greu să găsești o firmă specializată în recuperarea datelor, însă vei auzi de obicei următoarea propunere „încercăm să recuperăm tot ce se poate, nu avem însă cum să garantăm nimic și vă costă 100 de euro”.
Un laptop nou te-ar fi scutit de bătaia asta de cap.
Să facem calculul până acum: refurbished + recuperarea datelor = aproximativ 200 de euro.

Albești mai lent

Cercul acela animat care ne indică cum că laptopul uzat „gândește” cam mult înainte de a intra într-o aplicație e o sursă permanentă de stres. Când computerul se mișcă greu, se adună secundele de întârziere, care devin minute și, în timp, ore pierdute. Ai putea folosi acel timp mai bine decât să aștepți să se urnească laptopul, nu?

Laptopul spune multe despre tine

Poate nu ai dat atenție, dar oamenii te judecă și după ce telefon și ce computer folosești. Chiar dacă l-ai ornat pe capac cu diverse abțibilduiri amuzante, un laptop vechi și hărtănit poate transmite mesaje nu prea măgulitoare despre tine. De pildă, că ești avar și arghirofil. Sau că nu te prea descurci în viață și câștigi abia salariul minim pe economie. Nu e, evident, adevărat, dar ca să te convingi poți să faci următorul experiment: observă cu câtă atenție se uită cei din jurul tău la laptopul tău, când îl scoți din rucsac, la o prezentare publică PPT sau la o discuție într-o cafenea. QED.

Ai încercat 2 in 1?

Studiile arată că aproape trei sferturi dintre cei activi pe rețelele sociale folosesc un al doilea ecran – smartphone sau tabletă – atunci când se uită la televizor (te recunoști?). Verifică timeline-ul de pe Facebook în pauzele de publicitate, urmăresc conversațiile online în timpul unor emisiuni de succes, postează statusuri și așa mai departe.
Computerul 2 în 1 înseamnă, în esență, o tabletă generoasă în specificații tehnice, care are ca dockstation o tastatură (la cerere cu baterie și unitate de stocare suplimentare).
Când plănuiești să înlocuiești computerul vechi, studiază și posibilitatea aceasta, 2 in 1. Ai și tabletă, și laptop la același preț.
Mai mult, datorită procesoarelor Intel de nouă generație, dispozitivele 2 în 1 sunt cu 50% mai ușoare și oferă o performanță grafică de 7 ori mai mare față de laptopurile produse acum patru ani. De asemenea, sunt de 7,6 ori mai rapide.

Plăcerea lucrului nou

Un laptop nou îți dă sentimentul acela plăcut al unui nou început. Nu e aglomerat de foldere vechi, răspunde rapid la comenzi, poți lucra câteva ore fără să mai cauți priză. Capeți o nouă energie, ca și cum te-ai muta într-un birou mai bun sau într-o casă nouă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close