Închide

Ce vrei să cauți?

Daikin Ururu Sarara. Cel mai bun aparat de aer condiționat de pe piață

Dau foarte rar titluri superlative.
Aparatul de aer condiționat Daikin Ururu Sarara, pe care l-am testat într-o zi caniculară, merită însă titlul de cel mai bun de pe piața românească, la categoria split, pentru uz casnic.

Nu are rival ca funcții și nivel de sofisticare: vine cu trei niveluri de filtrare a aerului, aduce aer proaspăt din exterior, își curăță singur filtrul, dezumidifică/umidifică aerul, consumă rezonabil și când „simte” oameni în încăpere, redirecționează fluxul de aer pentru a nu-i deranja.

Aerul condiționat nu mai e un moft de confort: salvează vieți, mai ales în cazul persoanelor vulnerabile, cum sunt oamenii în vârstă cu boli cronice sau copiii.
Chiar și în centrul României, unde de obicei vara era mai răcoare decât în sud sau est, temperaturile din această lună au devenit caniculare zile întregi.
Și nu cred că sunt speranțe ca vara viitoare va fi mai bine.

Important: aparatul de aer condiționat Daikin Ururu Sarara este util tot timpul anului, nu numai vara, pentru că este un factotum în privința calității aerului din locuință.
Funcțiile sunt multiple așadar, să le luăm pe rând.

Daikin Ururu Sarara aparat de aer conditionat

1.Umidificarea și dezumidificarea aerului.

Pentru a ne simți bine în locuință, nu contează doar temperatura arătată de termometru, ci și cantitatea de vapori de apă din aer.
E o diferență mare de confort între 22 de grade Celsius cu umiditate a aerului de 20% și aceeași temperatură cu 50% umiditate.
Cu aparatul de aer condiționat Daikin Ururu Sarara obținem nu numai temperatura potrivită în locuință, ci și un grad de umiditate confortabil.
(Iarna de pildă, un aparat de tip umidificator, cunoscut mai ales de părinții cu copii aflați în primii ani de viață, devine astfel inutil.)

Un aer prea uscat (din cauza caloriferelor, de exemplu) produce senzația de prea rece în cameră şi cauzează dureri de gât şi piele uscată.

aparat de aer conditionat daikin

 

În acest caz, sistemul de umidificare inteligentă de la Ururu Sarara extrage cantitatea necesară de vapori de apă din aerul exterior și umidifică potrivit spațiul interior.
Lucrează automat și am scăpat de grija umplerii cu apă a unui rezervor, ca la aparatele clasice de umidificare a aerului.

Din contră, vara umiditatea creşte, iar în locuință aerul devine înăbușitor. În acest caz, funcţia de dezumidificare inteligentă a Ururu Sarara elimină automat şi eficient umezeala în exces din cameră, menţinând o temperatură uniformă.

Daikin Ururu Sarara umiditate aer

2. Aer proaspăt chiar şi cu geamurile închise

Un aparat convențional „plimbă” același aer în încăperea cu ferestrele închise.
Daikin Ururu Sarara este, cred, singurul aparat de aer condiționat de uz casnic, de tip split, de pe piața autohtonă cu aport de aer proaspăt din exterior; îl aduce în încăpere filtrat și climatizat. Datorită capacității mari de ventilare, o cameră de cinci pe cinci metri este aerisită complet în una-două ore.
Mai ales cei care locuiesc pe marile bulevarde poluate de trafic vor simți imediat diferența, mai ales că numărul cazurilor de astm la copii este în creștere.

3. Purificarea aerului Daikin Flash Streamer

Aparatul de aer condiționat Daikin Ururu Sarara purifică aerul aspirat și elimină mirosurile neplăcute, cum ar fi cele venite din bucătărie sau fumul de țigară.
Purificarea aerului se face în trei etape. Nu numai praful și alergenii sunt captați;  mulțumită tehnologiei Flash Streamer sunt distruși și moleculele posibile de formaldehidă, viruşii şi mucegaiurile.

aparat de aer conditionat Daikin Ururu Sarara

4. Ochiul inteligent trizonal

Mulți oameni se plâng că fluxul de aer condiționat îi îmbolnăvește.
Aparatele convenționale pot fi reglate destul de puțin în acest sens.

Pentru Ururu Sarara, Daikin a dezvoltat un ochi inteligent. Este vorba de un un sistem de senzori, sistem care îți „simte” prezenţa în cameră și redirecționează fluxul de aer rece, astfel încât să nu fie îndreptat spre tine.
De asemenea, dacă în cameră nu se mai află nicio persoană, reduce puterea de funcţionare şi chiar opreşte unitatea, ceea ce e important pentru factura de energie.

 5. Daikin știe să își curețe singur filtrele

Spuneam că Daikin Ururu Sarara are un sistem sofisticat de filtrare a aerului. Dar, totodată, umilește produsele concurente prin sistemul său automat de curățare a filtrului. O perie interioară trece periodic peste filtru și colectează praful într-un container inserat.
Avantaje importante: consumul de energie este redus cu 25%, iar filtrul este tot timpul curat și eficient.

6. Comandat de la distanță

Producătorul Daikin a publicat și o aplicație mobilă pentru Android și iPhone. Poți comanda aparatul de la distanță. Dacă familia se reunește acasă abia seara, înainte de a pleca de la serviciu, butonezi un minut smartphone-ul și când ajungi acasă, temperatura este confortabilă iar aerul curat.

aparat aer conditionat Daikin Ururu Sarara

De asemenea, telecomanda aparatului este prietenoasă, cu afișaj luminos pentru noapte.

daikin ururu sarara telecomanda

7. Pentru orice anotimp

Ne-am obișnuit să folosim aparatele de aer condiționat mai ales vara, în zilele caniculare, pentru răcire.
Daikin Ururu Sarara asigură însă o temperatură plăcută în tot cursul anului, inclusiv primăvara și toamna, în zilele mai răcoroase, când poate fi setat pe încălzire.
Totodată este sigur că nu va sta multă vreme nefolosit datorită funcțiilor de aerisire încăpere, filtrare aer și umidificare/dezumidificare.
Aparatele separate de filtrare și umidificare a aerului – care ocupă spațiu, au nevoie de prize dedicate și consumă timp cu întreținerea – devin astfel inutile.

Produse în Japonia, aparatele de aer condiționat Daikin Ururu Sarara au beneficiat de designeri foarte buni, dovadă că au primit premiul Reddot Design (deci se integrează și în interioarele pretențioase) și, cum spuneam la început, cred că sunt cele mai sofisticate și bune de pe piață la categoria split.
Dacă simți nevoia, poți să mă contrazici, dar nu cred că ai argumente. ?

Preț informativ:  de la 7.000 lei +TVA  (adaptor Wi-Fi inclus in pachet)

Poți alege dealerul cel mai apropiat din această listă (click).

Articole populare Ultima luna

Adaugă comentariu