Închide

Ce vrei să cauți?

Studiu: Cititorii de bloguri preferă textul și mai puțin conținutul video

Starcom România a publicat aseară noul studiu „InfluenceMe: A 360 Perspective on Romanian Influencers”.
Ediţia 2017 (numărul 3), realizată cu sprijinul Global Records, a cercetat cele mai populare platforme Social Media pe care influencerii din România sunt urmăriţi.

Pentru a înțelege mai bine informațiile de mai jos, e importantă definiția influențatorului.
Studiul împarte influenţatorii din online în trei categorii:
– Profesioniştii – persoanele cu expertiză într-un anumit domeniu.
– Oamenii ca noi – influenţatorii care şi-au câştigat audienţa în online prin furnizarea constantă a unor informaţii relevante pentru un anumit segment.
– Celebrităţile – persoane cu background în showbiz (actori, cântăreţi, prezentatori TV).
Am ales pentru prima prezentare blogurile, urmează Facebook și Youtube.

Ce spune studiul Starcom:
Cititorii de bloguri care urmăresc influenţatori pe o astfel de platformă
sunt bine reprezentaţi în mai multe intervale de vârstă, cu o concentrare semnificativă în segmentul 25-39 ani. Aceştia sunt mai mult orientaţi către Profesionişti şi Oameni ca noi.

 

Timpul mediu petrecut de bloguri este de aproximativ 25 de minute pe sesiune de browsing. Deși accesul de pe mobil crește, principalul device de accesare a blogurilor rămâne PC-ul.

Cea mai mare atractivitate pentru cititorii blogurilor o au influențatorii din categoria Professionals:

Vizitatorii blogurilor preferă informația în format text (articole). Atractivitatea conținutului video este la jumătate față de text.
44% preferă ghidurile de folosire, blogul fiind cea mai potrivită platformă pentru această formă de promovare. Invitaţiile la evenimente sunt, de asemenea, mai atractive pentru cititorii de bloguri.


Principalele motive pentru care influenţatorii sunt urmăriţi pe bloguri de către userii online: pentru a se inspira, a fi informaţi şi pentru a găsi sfaturi sau răspunsuri. Cititorii de bloguri acţionează şi ca o comunitate, mulţi dintre ei afirmând că le accesează pentru a se simţi conectaţi sau pur şi simplu pentru amuzament.

Oamenii care urmăresc bloggeri sunt mai receptivi decât media în a cumpăra şi a recomanda produsele susţinute de influenţatori pe această platformă. Datorită faptului că se simt parte dintr-o comunitate, şansele ca cititorii de bloguri să participe la evenimente sau concursuri sponsorizate sunt mai mari.

Informaţiile fac parte din studiul „InfluenceMe: A 360 Perspective on Romanian Influencers”. Cercetarea a fost realizată prin interviuri de tip CAWI pe un eşantion de 1.055 respondenţi, reprezentativ pentru utilizatorii online 18+ din mediul urban.

 

Articole populare Ultima luna

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. Super util. Astept si publicarea studiului complet.

  2. Totusi, pozele reduc bounce rate-ul 😀

Adaugă comentariu