Închide

Ce vrei să cauți?

Cum să pictezi sunete

Îți va plăcea experiența, garantez.
Festivalul Enescu nu înseamnă doar concerte în sălile de spectacol, ci și o serie de evenimente care se desfășoară în stradă.
De pildă, în piața din fața Ateneului, Raiffeisen Bank România (pentru a doua oară sponsor Platinum al Festivalului) a instalat un spațiu de artă experimentală care invită orice trecător la câteva experiențe sinestezice.

Pictezi sunete
Îți pui pe cap o cască VR în care răsună muzica lui George Enescu. În fața ochilor îți apare o pânză pe care vei picta și o paletă de culori. Asculți muzica și, cu ajutorul a două controlere, alegi culorile și pictezi. Pe un display, cei cu care ai venit văd opera pe care tocmai ai gândit-o:

Fotografii cu note muzicale luminoase
Primești o baghetă de dirijor, dar una specială, pentru că e luminoasă. Intri într-o cabină fotografică, dirijezi și primești la final o fotografie cu portative luminoase, imprimată pe loc.

Vizitezi virtual casele prin care a trecut George Enescu
Este tot o instalație de realitate virtuală, identică cu cea de la Muzeul Enescu.
Mulțumită device-uri Samsung Gear VR, vizitatorii trec virtual prin casele memoriale Enescu din Dorohoi, Liveni, București, Sinaia și pot parcurge holurile și camerele, interacționa cu obiectele și exponatele din colecțiile personale ale compozitorului, cu explicațiile unei voci-ghid.

Standul Raiffeisen Bank te așteaptă în fiecare zi, între 17.00 și 22.00, până pe 24 septembrie, când Festivalul se încheie.
Lista evenimentelor București Creativ, aici.

Articole populare Ultima luna

Adaugă comentariu