Mulți preferă laptopurile, dar sunt destui și cei care își construiesc PC-uri componentă cu componentă, iar satisfacția lor la finalul acestei aventuri e mare.

La târgurile importante de electronice, una dintre zonele aglomerate este cea a computerelor desk. Carcasele unor PC-uri au căpătat un design fabulos în ultimii ani, cu forme fantastice și leduri care luminează misterios. Sunt destule exemplare reușite și își pot găsi locul în orice mare muzeu de artă industrială, mai ales cele pentru gaming.

Cum computerele hi-end „de-a gata” sunt totuși scumpe și alternativa de a-ți construi tu unul e atractivă, să vedem câteva recomandări de carcase – pentru că de la această componentă ar trebui să pornim, spun unii specialiști, în construcția sau reconstrucția unui PC.

Cum alegem o carcasă de PC
Cum nimeni nu și-a dat doctoratul în carcase PC, iar oferta este generoasă, plus că noutățile sunt multe, cea mai potrivită soluție este să ne documentăm online cu răbdare din mai multe surse.

Primul pas: click aici, la sursa principală de documentare.
Găsim cam 400 de modele și începem să săpăm. Înainte de a lua drept criterii prețul și brandul, aș recomanda să selectezi în partea stângă ratingul. Nu întotdeauna review-urile cumpărătorilor sunt 100% relevante (mai sunt și capricioși), dar în general experiența celor care au cumpărat deja produsul e importantă.

Pasul doi. Deschide încă un tab cu Google search. Dă o căutare pe termeni ca „best PC Case” sau „best gaming PC case” ori „best budget PC case”. În fine, rafinează căutările după nevoia proprie, nu are rost să insist, știi cum să faci. Important este că găsim review-uri ale unor jurnaliști sau bloggeri internaționali, cu experiență de ani în domeniu.

Pasul trei. Te întorci la link-ul de bază de la pasul unul și tastezi denumirea carcasei recomandate de site-urile internaționale de la pasul doi.  Și tot așa.

Așadar, dacă ai în plan asamblarea unui PC sau un refurbish al celui existent, câteva sugestii:

Carcasa Fractal Design Define R5 Blackout Edition.

carcasa fractal vanduta de emag

O găsești în diverse variante de culoare. Preț: 500-600 lei

Carcasa Segotep Fighter V Black.

Segotep Fighter V Black vanduta de emag

Preț excelent (129 lei) dacă nu ai început să câștigi bani și ceri de la părinți, plus un design pe gustul gamerilor pasionați.

Carcasa NZXT Phantom 820 Matte Black, Ultra Tower EATX

Carcasa NZXT Phantom vanduta de emag

„Ventilată foarte bine, spațioasă, luminată de leduri colorate și foarte bine gândită de producător. Este o ladă uriașă și componentele stau lejer in ea” – spune un cumpărător.
Preț ceva mai mare, dar justificat: 1.100 de lei

Carcasa Thermaltake Core V41

Carcasa Thermaltake Core V41, SPCC Steel ATX Mid Tower, Fara sursa, Negru vanduta de emag

Proiectată pentru gameri, cu un panou lateral transparent de dimensiuni generoase.
Preț: 393 de lei

Carcasa Sharkoon DG7000-G RED

Carcasa Sharkoon DG7000-G emag.ro

Arată foarte, foarte bine, panou transparent securizat, preț ok: 368 de lei

Carcasa Corsair Obsidian 250D

Carcasa Corsair emag.ro

De dimensiuni potrivite spațiilor mici, elegantă, destinată celor care vor un computer pentru utilizări obișnuite – navigare, multimedia, office. Preț: 464 de lei

Carcasa Thermaltake Level 10 GT

Este considerată „perfectă” în review-uri și nu avem nicio îndoială, pentru că prețul o situează în categoria lux: 1999 de lei.

Acestea sunt doar câteva recomandări, nu neapărat obligatorii, pentru că poți să te documentezi și tu cu răbdare, după ce îți stabilești nevoile și bugetul total pentru PC.
Dar cred că ți-am deschis pofta pentru construcția/refurbish unui computer performant 🙂

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close