Închide

Ce vrei să cauți?

Eveniment important la București. Code for All Summit: The Heroes of Tech

Nu e de ajuns să ai Informația Digitală, trebuie să știi cum să o folosești, pentru că e în cantitate imensă și disipată.
Bucureștiul va găzdui unul dintre cele mai importante evenimente mondiale pe tema Civic Technology, Code for All Summit: The Heroes of Tech, organizat The Code for All network, între 8-12 octombrie, la Crystal Palace Ballrooms București.
Au confirmat participarea 40 de țări, de la Ghana la SUA.

Câteva dintre subiectele care vor fi discutate în sesiuni și workshop-urile Code for All Summit: The Heroes of Tech:

Ziua 1: Power and Impact of Civic Tech Agenda 
Dezbateri despre Open Data – un subiect care, deși sună arid, este foarte important pentru că este primul pas pentru o societate informată și un sistem transparent.

Code for Romania lucrează la primul portal autohton de Open Data la standarde globale. În lume există nenumărate exemple de moduri în care datele deschise au produs schimbări sociale importante.
Vor fi prezentate cele mai relevante dintre aceste schimbări și despre cum organizațiile Civic Tech își asumă rolul de a transformă Datele în Informație. Pentru că nu e suficient să ai acces la Informație, trebuie să o și înțelegi.

Ate teme de descuție: ce înseamnă să lucrezi Open Source, cum pot contribui companiile la librăria Open Source, de ce e important să lași codul liber și la ce poate ajută acest lucru. De exemplu, guvernului american a deschis Codul Sursă al tuturor instituțiilor statului.

Ziua 2: Scaling Civic Tech Agenda 
Zi dedicată probleme globale. Nevoile care urmează unei calamități naturale – de exemplu, un cutremur – sunt aceleași peste tot în lume (resurse, ajutor, voluntari, adăpost etc).

Alte subiecte ale zilei: dezinformarea devenită o problemă globală (modul în care tehnologia poate să vină în sprijinul jurnaliștilor pentru a combate acest fenomen), poluarea, schimbările climatice. Cum putem face să avem acces la soluții care să rezolve sau să amelioreze anumite probleme, cu consum de resurse eficient.
Vor fi prezentate studii de caz despre instrumente digitale care ajută la menținerea democrației și care încurajează transparentizarea și deschiderea informațiilor publice către toți cetățenii .

Ziua 3: Civic Tech and the Wider Context Agenda
Ziua este dedicată colaborării și cooperării: modurile în care organizațiile Civic Tech lucrează cu instituțiile publice, cum poate tehnologia civică să vina în sprijinul acestora, să le eficientizeze, să le ajute să ajungă în secolul XXI etc. Exemple concrete de soluții digitale pentru primării și alte instituții de nivel local. Lupta anticorupție și educarea funcționarilor publici în domeniul soluțiilor digitale.

 Ziua 4: Sustainable Civic Tech-Agenda
Dezbateri despre modelele de Funding din Civic Tech și despre cum este înțeleasă zona de CSR astăzi.
Care sunt plusurile și minusurile acestui mod de finanțare, ce înseamnă să fii investitor în Civic Tech, care sunt cele mai creative moduri de finanțare pentru organizații și despre cum se modifică practicile pe care le știm deja în anii care urmează.
Alte topicuri: Marketingul și Comunicarea în zona non-profit și Civic Technology, femeile din civic tech.

Dintre cei care vor susține prezentări: William Tyner – realizatorul unui documentar despre Code for Romania și mișcarea națională de Civic Tech, documentar comandat de National Geographic, fondatoarea Code for Pakistan care lucrează la LinkedIn, fostul director de Civic Tech al Microsoft, GitHub, Techsoup.
Lista vorbitorilor și a organizațiilor care au confirmat participarea este mult mai lung (click pe link-uri).

Articole populare Ultima luna

Adaugă comentariu