Coreenii – Samsung și LG – domină piața mondială a televizoarelor hi-end, cu Samsung numărul 1 ca vânzări.
Samsung a lansat ieri în România televizoarele din gama QLED 4K și QLED 8K modele 2020.
Cam 50-60% dintre televizoarele vândute în România sunt 4K, așa că ne-am cam obișnuit cu acest standard.

Mi se pare mai interesant că punctăm noutățile aduse de smartTV-urile Samsung 8K Q950.
Sunt televizoare de lux, cu diagonale de la 55 de inci (1,38 metri) până la 98 de inci (2,48 metri) și cu prețuri pe măsură, pornind de la 11.000 de lei, modelul de 55 de inci.

Prima întrebare: de unde luăm conținut 8K? Nativ, e greu de găsit. Youtube a început să promoveze acest format sau putem rula înregistrările proprii, de pildă cele făcute cu Samsung Galaxy S20.
Rezolvarea: ecranul la rezoluție 8K beneficiază de tehnologia de upscaling (îmbunătățirea automată a semnalului primit la o rezoluție mai slabă), bazată pe Inteligență artificială/Rețele neuronale.
N-am văzut o demonstrație în acest sens, trebuie să credem Samsung pe cuvânt, însă upscalingul e o tehnologie care a avut timp suficient să se maturizeze.

samsung Q950

Design Samsung QLED Q950 8K
A dispărut în totalitate orice urmă de ramă în jurul ecranului:  99% din suprafață e display.
Grosimea este de 15 mm. Stă foarte bine pe perete.
Tehnologie utilă: AVA
AVA sau Active Voice Amplifier detectează zgomotul din cameră. Dacă se întâmplă ca acesta să crească semnificativ, televizorul ridică volumul astfel încât să nu pierdem un dialog dintr-un film, de exemplu.
Imagine transferată
Conectivitatea cu telefonul este mult simplificată prin funcția Tap View. Este de ajuns să atingi smartphone-ul de ecran și imaginea plus sunetul de pe telefon sunt transferate pe televizor. Ca în acest clip:

Cam aceste caracteristici mi-au atras atenția. Pentru detalii tehnice complete, dă un click aici sau du-te în magazinele mari, unde noile modele Samsung au ajuns deja.

1 Comment

  1. Mi-a placut review-ul, multumesc pentru informatie!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close