Închide

Ce vrei să cauți?

Intră pe link-ul acesta și vezi ce informații a adunat Facebook despre tine

retele sociale spionaj
retele sociale spionaj

Știm: Facebook adună informații despre toată activitatea noastră pe internet. Pe baza comportamentului nostru, clienții Facebook ne targetează cu publicitate.
Uriașele servere, echipele de mentenanță și de dezvoltare ale acestei rețele sociale costă enorm, în schimb accesul nostru este gratuit. Trebuie să plătim cu ceva. Plus că acționarii așteaptă un profit cât mai mare.
Toate rețele sociale procedează la fel. Este relevant exemplul jurnalistei franceze care, după o despărțire traumatizantă, a folosit intens Tinder. La insistențele ei  (i-a bătut la cap șase luni pe administratorii rețelei de dating) a primit monitorizarea activității online din serverele Tinder. Printat, dosarul avea 800 de pagini. Tot ce a accesat pe net era acolo, fiecare click și fiecare cuvânt tastat erau acolo.

Până la urmă, cum ne monitorizează Facebook?
Am făcut câteva capturi despre contul personal.
Cam toate site-urile și aplicațiile (jocuri, celelalte rețele sociale, magazine) mi-au apărut că au transmis date despre activitatea mea.
Poți descoperi sute de astfel de site-uri și aplicații de la care Facebook primește informații.

 

retele sociale

Ai opțiunea să ceri o copie a „dosarului” tău din serverele lui Zuck:

retele sociale supraveghere

Poți cere ștergerea istoricului și încetarea monitorizării online, dar, surpriză.
Din mesajul Facebook reiese că o faci cam degeaba:

supraveghere rețele sociale

Te las să te distrezi, acesta e link-ul de monitorizare Facebook.
Voi fi destui cei cărora aceste informații li se vor părea banale și știute. Dar sunt și mai mulți care abia acum află de această zonă din Facebook.
Multora li se va părea acceptabil să fie monitorizați atât de strict: pe cine interesează că am vizitat cinci magazine online și mi-am cumpărat niște pantofi?
O întrebare rămâne: dar dacă informațiile acestea, care nu sunt publice, nu vor fi doar pentru advertiseri, ci și pentru compania la care ți-ai asigurat mașina (și care află că bei prea multă bere), pentru viitorul angajator etc?

Adaugă comentariu