Să fii inteligent înseamnă să ai capacitatea de a vedea totul în perspectivă largă (the ability to zoom out), ca și cum ai fi într-un mare oraș și ai privi lumea de la etajul 80.
Și în timp ce jos, pe trotuar, alți oameni încearcă să-și dea seama cum să ajungă din punctul A în punctul B uitându-se pe niște hărți mici și proaste, tu ai putea să vezi drumul foarte clar, de sus, în fața ta. Adică să vezi totul – explica într-o vreme Steve Jobs.
Oamenii inteligenți fac adesea conexiuni care li se par evidente (dar care îi nedumeresc pe ceilalți), pentru că au dezvoltat abilitatea aceasta de zoom out și astfel au o imagine mai clară a lumii.
Dar cum poți să faci asta? Jobs spunea că ai nevoie de experiențe unice de viață.
Adică, să nu ai același bagaj de experiențe ca toți ceilalți, altfel vei face aceleași conexiuni ca ei și nu vei fi inovator. Experiențe diferite poate însemna să pleci la Paris și să devii poet timp de câțiva ani. Sau poți mergi să lucrezi într-o țară din lumea a treia. Walt Disney a luat LSD – observa creatorul iPhone.
Ideile sunt culese din acest film:

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close