muzică de film

Ce se întâmplă când un neamț deștept muncește 40 de ani în a armoniza computerul cu orchestrele simfonice, muzica cu tehnologia? Apar niște capodopere.
Este inclus în Top 100 genii în viață. Din 1980, a compus muzica pentru 150 de filme, printre care The Lion King, seria Pirates of the CaribbeanGladiatorInceptionInterstellar. Are în vitrina personală un Oscar, patru premii Grammy, două Globuri de aur.
Acesta este germanul Hans Zimmer, 64 de ani.
„Un computer este un instrument muzical la care trebuie să exersezi la fel de mult ca în cazul pianului, viorii sau violoncelului, spune într-un recent interviu. Dacă mă întrebi care este instrumentul meu, la ce cânt, îți spun că este computerul.”
Pentru cei pasionați de muzică produsă pe calculator, interviul cu Hans Zimmer este aici.

Billie Eilish, câștigătoare a cinci premii Grammy, este vocea temei muzicale a celui de-al 25-lea film James Bond, No Time To Die. Hans Zimmer a fost mastermind-ul și pentru această coloană sonoră:

O altă mostră de măiestrie a lui Zimmer este tema muzicală din Dunkirk, care exploatează pofta creierelor noastre pentru iluzie sonoră prin două canale de sunet destul de simple, dar care sporesc tensiunea poveștii de pe ecran:


(din Civilization #84)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close