Închide

Ce vrei să cauți?

Ce știe să facă telefonul pliabil Samsung Galaxy Z Fold 3 împreună cu o conexiune 5G de la Orange

smartphone samsung
smartphone samsung

Cam 50-60% din traficul pe site-uri îl executăm pe telefoanele mobile. Avem clar nevoie de ecrane mai măricele, iar modelele de smartphone-uri de succes din ultimii ani ne-au obișnuit cu unele generoase.
Noul Samsung Galaxy Z Fold 3, abia lansat, vine și schimbă din nou paradigma. Cred că este primul smartphone pliabil ieșit din zona experimentelor și care se va impune comercial pe piață – deja a primit doar din Coreea de Sud 800.000 de precomenzi în câteva zile de la lansare.

Pasionații de tehnologie au aflat deja toate detaliile despre acest model. Textul de față nu este destinat lor neapărat, ci oamenilor obișnuiți care s-ar întreba cum m-ar putea ajuta un smartphone pliabil? Ce știe să facă?

Are două ecrane. Cea mai bună definiție pentru Galaxy Z Fold 3: un smartphone care se transformă în minitabletă. Chiar din primul moment când deschizi cutia vezi un ecran de minitabletă cu diagonala de 7,3 inci. Pliat, arată și funcționează ca un smartphone clasic.

Ecran divizat. Multitasking. Când intri pe Youtube, e de ajuns să pliezi telefonul la 90 de grade pentru ca ecranul să se împartă în două: sus rulează clipul, iar jos urmărești comentariile.
De asemenea, poți deschide două aplicații simultan. De exemplu, Gmail pe jumătate din ecran și Calculator pe cealaltă – combinațiile fiind evident numeroase. O funcție foarte, foarte utilă pentru cei care vor folosi Galaxy Z Fold 3 drept computer mobil.

multitasking

Deschizi mai multe taburi în browser. La fel ca pe laptop. Este o funcție de asemenea utilă, nu trebuie să mai explic de ce.

smartphone

Continuity mode. Treci de pe ecranul exterior pe cel mare fără întreruperi în utilizare. De pildă, ai deschis o știre pe ecranul exterior. Dacă vrei să o citești pe ecranul mare, îl deschizi și știrea trece instantaneu pe acesta.

Camera frontală este ascunsă sub ecran. Camera pentru selfie sau videocall nu se distinge când ecranul principal este deschis. Acesta nu are întreruperi/decupări, ceea ce e confortabil, că doar nu o să te uiți la un film sau să citești un document word perforate de camera frontală.

smartphone

Displayul principal. Vine cu rată de refresh adaptativă. Asta înseamnă că dacă navighezi pe site-uri, urmărești filme sau te joci, rata de refresh atinge maximum de 120 Hz pentru o calitate bună a dinamicii imaginii, iar dacă citești un fișier text, activitate mai statică, aceasta se reduce pentru economisirea bateriei.

Rezistent la apă. Samsung Galaxy Z Fold 3 este certificat IPX8, ceea ce înseamnă rezistență bună la apă. Dacă te prinde ploaia sau vrei câteva poze la piscină, e garantat ok.

Materiale de calitate. Carcasa smartphone-ului este realizată din aluminiu tratat special pentru rezistență. Pentru ecrane s-a folosit Corning Gorilla Glass Victus, care asigură protecție sporită împotriva zgârieturilor și a căzăturilor.

S Pen. Galaxy Z Fold 3 poate lucra cu S Pen (achiziționat separat). Mai ales pentru creativi, e o opțiune utilă.

Concluzia. Ca și laptopurile de top, Samsung Galaxy Z Fold 3 îndeplinește la superlativ mai multe sarcini fie legate de activitatea profesională, fie de relaxare. De exemplu, crește productivitatea funcționând ca un computer mobil, dar redă la calitate excelentă și filmele de pe Netflix sau HBO.
Cum spuneam, Galaxy Z Fold 3 schimbă jocurile pe piața smartphone-urilor premium prin ecranul generos, rezistență și capacitățile multitasking.

Ce-i mai trebuie acestui smartphone pentru a fi perfect?
La cât de evoluat este, ar fi păcat să-l folosești fără o conexiune 5G prin care să-și arate maximum de putere. Eu am folosit un SIM 5G Orange și am testat viteza de internet mobil în puncte dintr-un cartier bucureștean oarecare, Balta Albă, mai precis, aria Camil Ressu – Liviu Rebreanu, Baba Novac, Dristor, Mihai Bravu.
Am obținut viteze la internetul mobil, download, pornind de la 106 Mbps (între pereții de beton ai apartamentului) cu un maximum de 234 Mbps în Parcul IOR:

internet mobil

Nu sună deloc rău, nu? Și vorbim de un cartier relativ periferic, cu o densitate umană mare. În alte zone din București, de exemplu cele centrale, viteza la download depășește 500-600 Mbps.
Datorită 5G internetul mobil putem descărca un episod dintr-un serial Netflix în câteva zeci de secunde, jocurile online merg fără gâtuiri și în general experiența online este cu totul alta. Deocamdată, răspândirea tehnologiei 5G în România este la început (urmează niște licitații guvernamentale pentru frecvențe destinate dezvoltării rețelelor) și își va arăta potențialul încetul cu încetul. În următorii câțiva ani, vitezele cu care ne-a obișnuit fibra optică vor deveni accesibile pe smartphone.

Unde avem rețea 5G Orange
Dacă ți-am stârnit interesul pentru astfel de viteze, este un moment bun să actualizăm câteva informații: Reţeaua Orange 5G este în expansiune, fiind disponibilă astăzi clienților din 20 de orașe, printre care Brașov, București, Craiova, Cluj-Napoca, Constanța, Iași, Timișoara, precum și orașe din județul Ilfov, stațiuni montane și estivale.

Orange este singurul operator care oferă acoperire 5G în proportie de 100% în București și, de asemenea, singurul operator din România implicat activ în programele Horizon2020 care au ca scop standardizarea și dezvoltarea tehnologiei 5G la nivel de UE.

O ofertă bună (P)
Toamna aceasta este un moment bun să te bucuri de cel mai evoluat smartphone de pe piață și de noua experiență a internetului 5G.
Orange, operatorul care are cea mai bună rețea din România*, ți-a pregătit o ofertă interesantă cu preț competitiv la smartphone-ul Galaxy Z Fold 3 însoțit de un abonament 5G nelimitat. Intră aici și vezi despre ce e vorba.
Ne întâlnim în rețeaua 5G?
______________________________
* Orange este recunoscut ca operatorul cu cea mai bună rețea din România. Certificarile Ookla din 2020 au fost realizate prin teste comparative pentru toți cei 4 operatori din România și au arătat că Orange este rețeaua cu cea mai mare acoperire și cu cele mai mari viteze de internet mobil. Noile masuratori din 2021 arată că Orange rămâne cea mai bună rețea, iar certificările vor fi reânnoite.

Articole populare Ultima luna

20 decembrie 2024

Dronă cu picioare

Adaugă comentariu