Închide

Ce vrei să cauți?

Ce aduce nou EA SPORTS FIFA 23

Ne spune Ionel Stănescu, Line Producer Electronics Arts Romania

FIFA 23
FIFA 23

Ce noi funcționalități au fost implementate anul acesta?
Ionel Stănescu: 
EA SPORTS FIFA 23 este cea mai complexă versiune de până acum, datorită îmbunătățirilor aduse tehnologiei HyperMotion2.
Având de două ori mai multe capturi ale mișcărilor reale ale jucătorilor, ediția din acest an include în fiecare meci cele mai multe animații autentice de până în prezent.
Avem peste 6000 de animații autentice, preluate din milioane de cadre capturate cu ajutorul unei tehnologii avansate de captare a meciurilor.

joc FIFA 23

De asemenea, vom introduce cele mai ample turnee din fotbal, atât Cupa Mondială FIFA™ de fotbal masculin, cât și feminin fiind incluse în FIFA 23 pe parcursul sezonului. Mai mult, jucătorii pot juca pentru prima dată cu echipe de club din fotbalul feminin și se pot bucura de modul cross-play care facilitează jocul alături de prieteni.
Includerea tehnologiei HyperMotion2 face ca mișcarea jucătoarelor să fie mai receptivă și mai realistă decât oricând. Captura avansată dedicată meciurilor 11v11, combinată cu un proces de învățare automatizat, a fost folosită pentru a filma un meci de intensitate maximă, 11 versus 11, conferind o animație in-game detaliată care reflectă mișcările într-un mod realist.
În plus, FIFA 23 introduce modul cross-play în versiunea 1v1 în FIFA Ultimate Team™, dar și Online Seasons, Online Friendlies, pe lângă multe altele.

Cum arată procesul de dezvoltare al noilor funcționalități? Când începeți să le plănuiți pentru a fi implementate în noul joc?
Ionel Stănescu. 
Pentru noi, feedbackul jucătorilor este esențial pentru dezvoltarea noilor funcții. Ne propunem întotdeauna să le oferim cea mai realistă și mai interactivă experiență de joc, dar trebuie să le aflăm părerea. De asemenea, jucăm și noi destul de mult, avem propriul nostru feedback din postura de jucători și folosim o mulțime de date pentru a determina direcția generală a jocului de la un an la altul. În ceea ce privește durata de timp în care realizăm aceste lucruri, putem spune ca este un proces continuu.

Ce studio EA a condus elaborarea jocului?
Ionel Stănescu: 
Atât noi, în cadrul Electronic Arts România, cât și colegii noștri de la EA Vancouver, lucrăm pentru același rezultat: livrarea celei mai autentice și captivante experiențe a sportului rege fanilor din întreaga lume. Iar acest lucru implică un efort de colaborare incredibil de fiecare dată, ceea ce face dificilă etichetarea unei anumite funcționalități ca fiind „made in Romania” sau „made in Canada”. Unele zone de joc, cum ar fi Career Mode, sunt gestionate în întregime de studioul din București din punct de vedere strategic, în timp ce altele, cum ar fi Ultimate Team, nu pornesc de aici, dar implică o contribuție majoră din partea echipei locale. Munca tuturor colegilor noștri se regăsește și în alte funcționalități noi, dar și în unele deja existente.
În cele din urmă, suntem mândri că studioul din București are o contribuție imensă la întreaga dezvoltare a jocului, alături de Vancouver, precum și alături de toți partenerii noștri din întreaga lume.

Ce aspecte ale jocului a dezvoltat echipa locală?
Ionel Stănescu.
Deși nu putem aloca o anumită funcționalitate doar echipei locale, fiind un efort de echipă din partea atât a celor două studiouri, România și Vancouver, dar și a studiourilor partenere din întreaga lume, suntem mândri de contribuția adusă unuia dintre cele mai populare moduri de joc, mai exact Career Mode. Toate funcționalitățile noi introduse în Career Mode au fost cu adevărat distractiv de conceput, având mereu în vedere experiențele fanilor, așa că suntem încântați să le vedem devenind realitate. Obiectivul nostru a fost să oferim mai multă libertate utilizatorilor în acest mod de joc, atât în ​​ceea ce privește partea de gameplay, cât și opțiunile de personalizare. Career Mode a reprezentat întotdeauna o parte unică a FIFA, mai ales pentru că implică un mix optim între încercarea de a obține cele mai bune rezultate și dorința de a progresa cât mai repede posibil către meciurile mari, cum ar fi finalele, meciurile derby sau play-off-urile de promovare.

Vrem să oferim jucătorilor mai mult control asupra nivelului de atenție și concentrare și a timpului investit în fiecare parte a sezonului, cu fiecare meci. Acesta este motivul pentru care am introdus un nou format de joc, specific Career Mode, numit Playable Highlights. Cu Playable Highlights, jucătorul preia controlul asupra momentelor cheie din meciuri în încercarea de a defini rezultatele, gestionând secvențele decisive care impactează scorul, lăsând restul meciului să fie simulat de motorul de meci.

În plus, am inclus și Off-Pitch Activities în gameplay, permițând utilizatorilor să modeleze personalitățile jucătorilor și în afara meciurilor și antrenamentelor. Fiecare activitate are anumite cerințe și diferite tipuri de recompense.

Care sunt satisfactiile cele mai mari pe care le aveți atunci când jucați jocul la care ați contribuit? Mai ales cand este vorba despre un titlu precum FIFA 23?
Ionel Stănescu: 
Să știi că ai construit ceva pentru una dintre cele mai pasionate comunități din lume îți conferă un nivel imens de satisfacție. Pe lângă faptul că este un joc AAA, această franciză este un fenomen în sine, reunind comunități de jucători din întreaga lume. În toate eforturile noastre de a construi cea mai bună experiență interactivă din lume, suntem conduși de pasiune și, având în minte fiecare fan, vrem să îi inspirăm să se joace.

Ce skills credeți că trebuie să dețină un dev care contribuie la crearea unui joc important, alături de echipele altor studiouri?
Ionel Stănescu: 
Avem o echipă uimitoare care cunoaște toate dedesubturile fotbalului, așa că dăruirea și pasiunea sunt o necesitate.
Nu e o condiție ca noii colegi să aibă experiență anterioară în industria jocurilor, dar nu ne supărăm dacă ni se alătură un gamer, deoarece așa au început cei mai mulți dintre noi. De asemenea, reziliența e un atribut important, pe care ne bucurăm să-l vedem în echipa noastră, deoarece suntem mereu în căutarea de moduri prin care putem oferi o experiență uimitoare care poate depăși așteptările jucătorilor noștri.

Cum este munca în colectivul internațional la EA? 😊
Cum am menționat anterior, această franciză este rezultatul muncii în echipă, traversând  continente. Ne bazăm pe un plan de dezvoltare solid încă de la început, pentru a ne asigura că toți membrii echipei știu cum să-și abordeze munca pentru a oferi cea mai complexă experiență de fotbal, atât de apreciată de fani.

Articole populare Ultima luna

Adaugă comentariu