Închide

Ce vrei să cauți?

Apple vrea să îți cunoască foarte, foarte bine obiceiurile printr-un sistem de urmărire prin casă

Telefonul sau smartwach-ul va transmite informații despre alte echipamente din locuință

Apple intenționează să breveteze o tehnologie care să utilizeze „cunoașterea locației în casă” (in-home location awareness).
În esență, pe baza unui dispozitiv mobil (smartphone, tabletă, smartwatch), această tehnologie îți va monitoriza mișcările prin locuință pentru a-ți învăța casa și a identifica alte echipamente asociate cu anumite încăperi, cum ar fi lumini, termostate, uși de garaj, ventilatoare sau aparate de bucătărie. Odată determinate, toate aceste dispozitive sunt grupate într-o singură aplicație (Apple oferă deja aplicația Home, dar vorbim de un alt nivel de automatizare).

inteligenta artificiala

Odată ce o acțiune este efectuată în mod repetat, cum ar fi aprinderea luminilor din bucătărie în fiecare zi la ora 18.00, sistemul Apple folosește învățarea automată pentru a se ocupa singur de acestea „fără a necesita intervenția utilizatorului”.
Un scenariu de „bună dimineața”, de exemplu, poate implica deschiderea jaluzelelor și reglarea termostatului. Apple a precizat că este posibil ca un utilizator să nu fie nevoit să configureze aceste scenarii, deoarece ele sunt „sugerate automat”, folosind locația și istoricul activităților utilizatorului pentru a face predicții cu ajutorul învățării automate.
„Anumite activități cu privire la dispozitivele dintr-o locuință pot fi efectuate în mod regulat și repetat. Acest lucru poate fi o sarcină consumatoare de timp și plictisitoare pentru un utilizator” – se justifică Apple.

Articole populare Ultima luna

Adaugă comentariu