Închide

Ce vrei să cauți?

În viitoarele filme comerciale ar putea juca actrițe și actori sintetici

Produși de inteligența artificială, aceștia arată perfect, nu cer salarii și nu obosesc niciodată

Nu degeaba actorii de la Hollywood protestează față de utilizarea inteligenței artificiale (AI) în industria cinematografică.
Compania londoneză specializată în inteligența artificială Realeyes și Meta (Facebook) au prins anul trecut un moment potrivit pentru planurile lor: actorii de la Hollywood erau în grevă și destui aveau portofelele goale.

Realeyes a publicat un anunț de angajare pentru actori – solicitați de data asta să își plaseze pe corp puncte sesizabile de către senzori și să devină traineri pentru sisteme de inteligență artificială. Inteligența artificială urma să învețe astfel naturalețea umană din expresiile faciale, mișcările și vocile artiștilor angajați în timp ce aceștia interpretau diverse roluri.
„E vorba de un proiect bazat pe cercetare”, se arăta în anunțul de angajare, care promitea 150 de dolari pe oră și sublinia că „asemănarea (Likeness) dumneavoastră individuală nu va fi folosită în scopuri comerciale”. Destui actori în căutarea afirmării au fost de acord să dea curs proiectului, pentru că greva părea să nu se termine prea curând.

deepfake

Doar că actorii nu știu nici acum ce drepturi au cedat cu adevărat. Când MIT Technology Review l-a întrebat pe unul dintre artiștii care au participat la experiment cum definește compania Realeyes asemănarea, actorul a spus că firma folosește termenul într-un sens larg, care nu are înțelesuri agreate de toată lumea.
Așa cum au apărut influencerițe virtuale, create de computer, care arată conform unui ideal fizic al momentului greu de atins în realitate, vor fi fabricați foarte curând actrițe și actori sintetici, relativ ieftin de produs ca personaje și care nu cer milioane de dolari.
În definitiv, multe dintre filmele comerciale se bazează acum mai mult pe efecte speciale create pe stațiile grafice super puternice. Jocul actorilor cam trece pe locul doi. Să luăm ca exemplu în acest sens acest film :

Articole populare Ultima luna

Adaugă comentariu