Închide

Ce vrei să cauți?

Pe ce se duc banii?

Vă spuneam săptămâna trecută că anul acesta am primit o super putere care m-a transformat într-un super erou, de unde și schimbarea cu spectaculoasa poză de profil de pe rețelele sociale.

În fine, e o metaforă asta cu super puterea, dar faptul că mă străduiesc să fiu super erou în administrarea finanțelor proprii este cât se poate de adevărat.
Să vă povestesc.
Sunt câteva meserii care, dacă aș fi ajuns accidental să le fac, m-ar fi transformat într-un om foarte nefericit. De pildă, dacă aș fi fost contabil. N-am talent să ordonez cifre pe categorii, să fac calcule complicate. De aceea, cheltuielile personale, banii din portofel au fost dintotdeauna la fel de bine administrați pe cât le-ar fi reușit și unui poet sau unui filosof desprins de realitățile practice ale vieții.

Devin încetul cu încetul cel mai bun contabil

Însă în ultimele săptămâni am devenit un contabil desăvârșit al finanțelor proprii, un super-erou al organizării veniturilor și cheltuielilor, un maestru al planificării; poetul cheltuitor din mine a dispărut datorită noii aplicații de Online B@nking, creată de UniCredit Bank.
Astfel că mă simt un super erou pentru că am căpătat un super control asupra banilor.

Cum dezlegi enigma „pe ce s-au dus banii mei”

Noua aplicație Online B@nking de la UniCredit Bank vine cu o funcționalitate genială care îți organizează pe categorii cheltuielile, îți arată pe ce lucruri folositoare sau pe ce prostii ai dat banii și te ajută să pui sume deoparte pentru proiectele tale viitoare.

Astfel, în orice moment, poți vedea o reprezentare grafică a cheltuielilor din ultima perioadă.

Să luăm un exemplu.
Îmi place să ies la bere cu prietenii sau colaboratorii. Nu există sedință de proiect mai plăcută și mai creativă decât una însoțită și de bere bună.
Lumea e veselă, conversațiile spumoase, povestirile nemaipomenite și așa vin și ideile acelea care fac diferența. Am constatat că am prieteni cu care ies la bere, de câteva ori pe an, de cel puțin 20 de ani. Dar, cum spunea cineva, prieteniile nu se măsoară neapărat în ani, ci și în numărul de halbe ciocnite de-a  lungul timpului:

Unicredit online banking
Acum știu exact cât am dat pe beri în ultima lună, datorită aplicației Online B@nking. Extrapolând, e ușor să estimez numărul de beri ciocnite cu regularitate de-a lungul unei prietenii.

Totuși, câți bani am cheltuit pe bere în atâția ani? S-ar putea să vă pară un calcul meschin, dar nu este așa. Oare am cheltuit pe bere valoarea unui televizor? Sau a unei mașini?
Răspunsul la aceste întrebări a rămas dintotdeauna în zona enigmelor. Situația s-a schimbat, acum voi avea mereu un răspuns datorită funcției „Gestionare cheltuieli” din aplicația Online B@nking a UniCredit Bank.

Principiul e simplu dar eficient: cheltuielile din contul personal sunt trecute/ordonate pe categorii în Online B@nking. De pildă, dacă am plătit online abonamentul la Internet/telefon/cablu TV, suma este trecută automat în categoria „Casă”. La fel și facturile de curent sau gaz.
Online B@nking îți permite să ordonezi/administrezi cheltuielile și în modul manual.

Câte beri pot să beau luna asta?

Să ne întoarcem la „factura” lunară de bere. Să spunem că, uitându-mă la câți bani am în cont, am stabilit ca luna aceasta să nu cheltuiesc mai mult de 150 de lei pe bere. Mi-am setat acest obiectiv și aplicația mă ajută să-l urmăresc.
Așa știu de fiecare dată cam câte beri îmi mai permit până la data de 1 a lunii următoare, conform bugetului pe care mi l-am stabilit, și nu mă trezesc la un moment dat că am exagerat la acest capitol.

Dacă ești client UniCredit Bank și încă nu ai încercat aplicația, poți vedea mai multe despre funcționalitățile de organizare a bugetului personal direct în Online Banking.

Și un clip care explică într-un minut și jumătate de ce aplicația Online B@nking este, probabil, ce a mai avansată de pe piața românească:

Apropo, tu cât crezi că ai cheltuit în ultimele două luni pe bere? Ai vreo idee? E mult, e puțin? 🙂
(va urma)

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. Chiar am laudat si eu noul online banking atunci cand l-au mutat pe noua interfata. E chiar misto si prietenos 😉

Adaugă comentariu