fondatorul microsoft, ajuns la 50 de ani, va renunta la implicarea zilnica in activitatea corporatiei si la orice functie manageriala incepand cu iulie 2008, la trei decenii de cand a pus bazele celui mai mare producator de soft din lume.

ray ozzie va prelua functia lui gates de chief software architect. gates va pastra functia de chairman.

pana in iulie 2008, gates se va ocupa mai mult de fundatia sa destinata sanatatii si educatiei, care are fonduri mai consistente – FT dixit – decat organizatia mondiala a sanatatii.

in anunt nu se spune nimic daca gates a renuntat sau nu la ideea de a nu le lasa mare lucru din uriasa sa avere copiilor sai.

 

3 Comments

  1. “Chairman” nu este ceva executiv?

  2. chairman? da, presupune, in cazul unor companii, competente de presedinte…
    in cazul microsoft cred insa ca va insemna doar luarea din cand in cand a unor decizii strategice…. e destul de greu de descifrat cum functioneaza microsoft… practic am luat formularile de pe bloomberg… multumesc victor kapra

  3. Problema nu este cat o sa le lase copiiilor lui, ci cat nu o sa le lase, pentru ca ma indoiesc ca din moment ce vor beneficia de sume imense acestia se vor ridica macar la inaltimea a 0,1% din performantele tatalui.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close