Închide

Ce vrei să cauți?

CM 2006: Martor la dezastrul Braziliei

Sambata dimineata m-am suit in avionul de Frankfurt si trei ore mai tarziu eram deja pe strazile unui oras in fierbere. Galeriile Braziliei si ale Frantei se intreceau in scandari si cantece. Spre seara m-am indreptat spre stadion. Ceva de vis si de SF in comparatie cu Romania. Nimeni nu se imbrancea in metro, nimeni nu injura, galeriile celor doua echipe se duelau amical in scandari. Despre stadion, ce sa mai zic: curat si modern ca un teatru. O multime de batrani ( inclusiv doamne). Majoritatea nemtilor imbracasera tricourile Braziliei ( ca doar nu erau sa tina cu Franta). Am avut un loc excelent, exact in spatele portii care a primit golul. Concluzia: un spectacol de zile mari, cum in romania lui jiji o sa vedem peste vreo suta de ani. Un singur exemplu: municipalitatea a avut grija sa organizeze transportul in noapte, cu trenul, de la stadion spre centrul frankfurtului, atat de impecabil incat zecile de mii de spectatori nu au avut prea mult de asteptat. La fel, telefoanele mobile au functionat impecabil pe stadion. Postez aceste mici observatii, spre comparatie cu ce s-a intamplat la Depeche Mode: stadionul national este atat de ruinat si de jegos de parca ar fi fost teleportat din cea mai amarata tara africana, telefoanele mobile n-au mai functionat de cum de apropiai de zona concertului, iar ca sa ajung acasa a trebuit sa ma tarasc ore intregi pe jos.

Pe larg veti citi vineri in Dupa Afaceri al ZF.  Puteti vedea cateva poze la http://www.flickr.com/photos/victorkapra/

3 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    D-le, dar dezastrul Braziliei unde e? Textului d-tale i s-ar fi cuvenit mai repede un titlu de soiul „Martor la dezastrul Romaniei”.

  2. E gresit cand se compara comportamentul baietilor din peluze („galerii”) cu al simplilor turisti, cei din urma veniti acolo „ca la teatru”, ba mai rau imbracati si fardati ca niste mascarici.

    Atmosfera frumoasa e si pe la noi prin orase inaintea marilor meciuri (creata inclusiv, sau mai ales, de cei din „galerii”), iar semnal foarte bun am avut la toate meciurile cu zeci de mii de spectatori la care am fost pana acum (inclusiv unul pe „Lia Manoliu” cu stadionul plin).

  3. Gabi, multumesc pentru comentariu. fara suparare, raman la parerea mea: nu neg cum ca si pe la noi sunt suporteri fantastici…. insa acolo, la frankfurt a fost alteceva, a fost spectacol, fara seminte scuipate, fara imbranceli, etc. etc……

Adaugă comentariu