ma obsedeaza citatul lui steve jobs din speech-ul de la macworld (via mircea sarbu): “patinez spre locul unde urmeaza sa fie pucul, nu unde a fost”.

minunata deviza de viata care explica uluitorul spirit vizionar al Apple si rezistenta lui Steve (care om n-ar fi innebunit in locul lui, cand a fost dat afara de la Apple, compania pe care o fondase intr-un garaj,  tocmai de omul pe care il adusese ca ajutor. apoi a avut puterea sa creeze o noua companie de succes care in final sa il aduca din nou la carma Apple).

asa se explica si de ce sunt innebunit dupa iPod-ul meu. desi mi-au trecut prim mina o groaza de music playere portabile (inclusiv unul cu un hard de 20 de GB) nu cred ca l-as schimba cu pentru minic in lume cu un altul.

apropo, este vreunul dintre voi nemultumit de iPod? a descoperit cineva un player mai bun?

7 Comments

 1. n-as spune chiar nemultumit, dar ar fi fost mai bine sa fi avut si radio. da, exista un player mai bun, cel facut de bang & olufsen, dar numai teaca (louis vuitton) costa peste 200 de euro. nu “joaca” insa aac, in schimb merge cu carduri externe de memorie.
  pe aipodul meu l-as schimba cu un altul (ipod). sau mai degraba iphone. steve jobs e un jucator care totdeauna arunca pucul departe, de data asta chiar prea departe. in ultima vreme multi “analisti” ziceau ca e un proiect prea ambitios (“mitul iphone”) si ca nu are sanse. deocamdata se pare ca singurul lucru nereusit e ca va trebui sa-i schimbe numele din cauza procesului intentat de cisco.

 2. chestia cu radioul e absolut corecta !

 3. Si daca mai punem la socoteala ca in 2004 a fost operat de o forma rara de cancer pancreatic…

  Expresia lui Gretzky “skate to where the puck will be” a fost parafrazata in 2001 intr-un articol foarte tare si de referinta de Clayton Christensen, un autor celebru de technology strategy – skate to where the money will be – cel mai probabil de acolo a luat-o Jobs. Articolul il am pdf, daca il vrei ti-l dau pe email.

 4. multumesc dragos, il astept

 5. Am avut scris odata despre cum va arata tehnologia peste 10 ani. Raspunsul dat de managerii IBM, HP, Intel, a fost general, dar acompaniat de precizarea “nu sunt nici 10 oameni in lume care stiu cum va fi”. Cred ca Jobs e unul care macar intuieste…

 6. asa e Dan, imi amintesc ca si tu ai scris destul despre Jobs pe vremea cand erai la ZF

 7. mda, era pe un cd de backup care am vazut ca a crapat. daca fac rost din alta parte ti-l trimit

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close