Închide

Ce vrei să cauți?

Portret 4: labagiii

din josul bulevardului se aud scandari. in drum spre meci, probabil. in cateva minute ajung in dreptul magazinului cocor. sa tot fie vreo 20. au nimerit in seara aceea in centrul orasului, scuipati de metrou din cine stie ce cartiere. nu merg la meci. fara un ban in buzunar n-au nici cum sa se infunde in vreun bar si au iesit pe strase, la canterinca.  conceputi in vremurile de nebunie din ’90-92, cand votca era multa, ieftina si toxica. n-au avut mancare destula niciodata si in copilarie s-au indopat ani intregi cu multa paine calda si plina de aditivi, de la turcul din colt. par niste starpituri: unii uscati si strambi, altii deja pleznind de grasime. cativa sunt corciti cu tiganii de la care au mostenit doar ranjetul obraznic. ocupa tot drumul si cum vad o pereche striga sacadat: „sa iti fut gagica, sa iti fut gagica” .. stau la panda apoi sa vada daca barbatul sare la bataie. sunt multi si stiu ca nu-i paste nici un pericol… la o nevoie calca omul in picioare cu usurinta cu care roiurile de furnici musca din ochii elefantului muribund.

victorie dupa victorie: nici unul nu riposteaza… se departeaza spre magazinul unirea scandand „cine are sange in coaie, sare la bataie”.

cu ultimul metrou vor ajunge din nou in cartierele lor. cei mai hotarati vor visa la un viol, o posta, ceva. cei mai multi insa…

3 comentarii Adaugă comentariu

 1. Dur postul, dar adevarat.

  Tocmai ai descris centrul capitalei si al oraselor mari de la noi.

  Permite-mi sa-l citez si eu la mine pe blog…

 2. Foarte misto. Da, cam asa e, din pacate. Mai grav e cind acesti indivizi nimeresc in autobuze si tramvaie. Nu vorbesc de distrugerile pe care le fac, ar fi prea banal. Vorbim de scene in care acesti indivizi se opresc in fata unei femei, la 30 cm de ea, ii pun mine pe sini sau pe fund si i spun „Hai, mama, sa te fut!”.
  Da, asta e Bucurestiul meciurilor de fotbal. Iar politicienii@sefii politiei habar n-au de asemenea intimplari care pe unii ii marcheaza moral, pe viata, fiind domniile lor ori satu la birou/ori in masini si nu au trecut niciodata prin asa ceva.
  Bravo, Victor!

 3. Trist şi adevărat.
  Îmi place mult postul.
  I can relate to that.

Adaugă comentariu