Catalin Tolontan semnaleaza un interesant articol de Mircea Cartarescu. Socant de-a dreptul. La final dl. Cartarescu, negasind probabil un final povestirii sale despre intelectuali schizofrenici, incropeste unul dand cu bata in balta, semn ca nu prea pricepe cum sta treaba cu internetul. iata ce concluzie de gaga trage inca tanarul profesor universitar si scriitor:

“Internautii care defileaza cu secera si ciocanul sau cu sigla CCCP pe tricouri, chiar in tari distruse de comunism, chiar dupa ce societatea in care pare ca traiesc a condamnat public comunismul, nu sunt nici idioti, nici cinici, nici naivi. Nici insi dornici de a soca sau de a fi “cool”. Sunt mutantii realitatii virtuale, ai blogurilor (s.m.), ai unei brave lumi noi care se desparte radical de istorie, de sange si de tarana, pentru a savura in liniste jocul cu margele de sticla al ideologiilor pure”.

O minima observatiie: imbecilii morali care sustin comunismul, socialismul in viziune nord-coreeana sau revolutia culturala chineza s-au manifestat zgomotos si inainte de aparitia internetului (va spune oare ceva anul 1968?), mult stimate si iubite tovarase Cartarescu. iar daca tot nu sunteti convins, coborati intr-o seara la restaurantul muzeului literaturii romane si veti gasi destui potatori care sustin aceleasi ineptii precum deraiatul dvs pupil, bucurenci. iar acesti indivizi care tot scriu la romane niciodata terminate in nici un caz nu-si “pierd” vremea pe internet

iertati-mi vehementa, dar ca si dvs, o parte din cei mai frumosi ani i-am trait exact in vremurile pe care disociatii mintali le glorifica acum. 

2 Comments

  1. victor, cand vorbesc (si se imbraca) ca alde bucurenci si guevaristi, mie imi vine sa scot pistolul 🙂

  2. vai, si noi care credeam ca orizonturile tale sunt inchise in aceasta lume …
    🙁

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close