este de mirare cum in lumea asta super reglementata si super supravegheata libertatea de expresie pe internet supravietuieste inca. sau sunt eu naiv? dar se pare ca lucrurile se schimba…

am primit astazi de la bogdan gavrila ( care a initiat si o campanie de sprijin) vestea ca deja celebrul gramo va fi anchetat astazi de sefii sai de la universitatea bucuresti pe tema blogului sau si al sotiei sale. cum pe la facultatea de filosofie au ramas destui pitencantropi care odinioara ne otraveau cu socialismul stiintific, nu cred ca vom avea vesti prea bune.

nu-l cunosc pe gramo, nu i-am citit pana ieri blogul, habar nu am daca e un tip ok sau o lichea… pentru mine important este ca va fi primul blogger roman chemat sa dea socoteala pentru ideile din jurnalul sau online…

exact ca pe vremea Securitatii cand riscai sa ai probleme serioase daca iti scriai gandurile intr-un jurnal

va ajunge oare Romania pe lista tarilor care pedespsesc bloggerii, alaturi de Iran si China?

8 Comments

 1. nu sunt de acord cu tine…io sunt ingust la mine, nu am orizonturi, nu sunt deschis la noi experinte…

 2. alex, nu e vorba de ce face omul acesta la vama veche sau la chefuri… problema e ca opiniile exprimate online, in zone in care nimeni nu este silit sa intre, sunt sanctionate…
  maine s-ar putea sa-ti vina tie randul sa fii judecat, de pilda pentru ca sustii credinta crestina

 3. aici esti sofist, deci nu m-ai prins 😉
  Tipul acela (pardon de expresie) este asist la Fac de Filosofie. Io ma duceam la scoala ca sa invat diverse si asteptam de la profesori sa fie niste apostoli. Asta e profesoratul: tot un tip de apostolat. Imi venerez profesorii care ne invatau carte, decenta, mod de viata.
  o sa spui ca sunt alte timpuri acum…Ti-l imaginezi pe Radulescu Motru sau Maiorescu la Carmen Sylva facand nudism (nu stiu daca era statiunea pe vremea lui Maiorescu) si chemand pictori sa-i aranjeze in culori, dupa care sa “se expuna” undeva ?
  Ne plangem de haosul, de orgiile din scoli. La ce te indeamna un exhibitionist ca asta ? ce ganduri au elevii, studentii despre el, sotia lui (mai ales) ?
  Cand am imtrat prima data la Fac de Drept (parca acum s-a mutat filosofia) mi s-a facut rusine de mine.
  Nu avem nevoie de profesori care sa ne spuna despre variatiile sexului anal, si despre alte inversiuni in culori de curcubeu.

 4. .. Alex, apropo de Maiorescu: stii cumva cine a fost celebra lui amanta? 🙂

 5. Victor, n-am decat o singura problema cu povestea asta. Tipul si-a postat poze cu el si nevasta-sa goi in spatiul public. Nu-l impiedica nimeni sa-si puna parola sau sa foloseasca site-uri de specialitate. Dar problema e ca pozele alea pot fi vazute de vreun amarat care-l cauta pe net fara ca ala sa doreasca asa ceva, iar asta e agresiune, ma gandesc eu. E ca la tipii care se dezbraca in metrou, nu cred ca e vreo diferenta intre spatiul public de pe net si asta.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close