Închide

Ce vrei să cauți?

romania, o tara care isi extermineaza cetatenii

v-au impresionat documentarele despre Auschwitz?  ei, atunci aflati ca practicile  de acolo, adaptate mioritic, continua si in romania ( special am scris cu „r” mic).

sa ne intoarcem la o poveste mai veche: batranelul unchi se simte din ce in ce mai rau. sotia lui, 83 de ani, face toate eforturile sa il ingrijeasca decent, desi si ea este, va inchipuiti, cu sanatatea la pamant. am identificat o organizatie specializata in ingrijirea unor astfel de cazuri si am sunat: dupa cum spune matuse-mea oamenii de acolo sunt „painea lui Dumnezeu” (voi face public numele organizatiei la un moment dat. deocamdata m-am hotarat sa le donez 2% din impozitul pe 2006).

 asadar, se duce batranica la respectiva ONG si, conform legislatiei, trebuie sa faca un minim dosar pentru a obtine ingrijire pentru sotul ei. pleaca in baston la Spitalul Militar Central, unde exista fisele unchiului, sa-i ceara unui doctor sa scrie cele cateva randuri  cum ca e in evidenta cu accidente vasculare si cancer. medicul se enerveaza  ca a fost deranjat si ii sugereaza frust sa-l duca la azil.

batranica se enerveaza la randu-i si ii da replica” sotul meu n-a muncit 35 de ani pentru armata pentru ca acum sa-l aruncam la azil, adica la gunoi!”.

se duce la comandantul Spitalului Militar si cu chiu cu vai reuseste sa obtina hartiiile necesare.

maine dimineata, porneste mai departe la casa de asigurari sociale care trebuie sa aprobe ca ONG sa trimita un om la 2-3 zile sa-i schimbe unchiului pansamentele de la escare..

apoi cine stie pe unde trebuie sa mai umble pentru a obtine hartiile si stampilele atat de pretioase in romania birocratica… pana atunci, s-ar putea ca sotul ei sa nu mai aiba nevoie de nici un ajutor..

o minima concluzie:  multa sanatate, domnule ministru Nicolaescu! si aveti grija de anacondele alea!

Articole populare Ultima luna

3 comentarii Adaugă comentariu

  1. e vreo ironie subtila in titlu si nu m-am prins eu? a extermina la prezent, persoana a treia, e „extermina” si nu „extermineaza”. scuze, nu m-am putut abtine 🙂

  2. asa este… e de la sine inteles 🙂 era o parafraza la un discurs in parlament despre pensionarii romaniei, discurs care n-are nicio legatura cu cazul de fata…( nu mai spun care partid)

    multzam oricum

Adaugă comentariu