pe 17 august 1982, o fabrica de langa hanovra a inceput productia primelor cd-uri audio, care contineau simfonia alpina de richard strauss.
realizat in colaborare de philips si sony, cd-ul parea o minune tehnica pe vremea aceea pentru ca, spre deosebire de casetele cu banda magnetica si discurile de vinil, nu se uza, iar calitatea sunetului ramanea aceeasi indiferent de cate ori il ascultai.
cd-ul audio este in cadere libera astazi din punct de vedere al vanzarilor, principala cauza fiind transferul de muzica online.

1 Comment

  1. la multi ani! dar in privinta uzurii nu sint hundred percent de acord. am vreo 40 de cd-uri (e adevarat inregistrate, dar de marca buna, nu spui nume, dar e printre inventatori…) care nu mai pot fi ascultate dupa numai 4-5 ani. asta nu inseamna ca nu mai cumpar cd-uri sau ca regret colectia de viniluri.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close