aseara eram in redactia ziarului de duminica cand a venit ancuta alexandroaie, redactorul sef al protv magazin, sa caute ceva publicatii vechi pentru a le pune ca asternut in cusca cainelui. amabil, colegul ioan es. pop i-a spus ca poate sa ia si niste carti (sic!), ca sa mai elibereze locul. intr-adevar, pe un dulap se afla cateva zeci de volume, trimise de autori veleitari spre recenzare, carti pe care nu vrea sa le fure nimeni de luni de zile.
insa grafomanii au acum o viata mult mai usoara, multumita internetului. intri pe un site, incarci de acolo un soft si iti paginezi singur cartea: tragi texte sau poze de pe internet, de pe blog, de pe flickr, picasa, din hard-ul computerului si le asezi extrem de usor in pagini. dai “send” si iti primesti in cateva zile cartea acasa. platesti cu cardul de credit: un volum de 20-40 de pagini, format 17×17 cm, imprimat in patru culori costa 13$ exemplarul. taxele de expediere sunt de pana in 10 $. pentru cantitati mai mari se face discount. tipografia acesta, creatie a unui fotograf freelancer american, lucreaza si cu romania. 
si daca te-ai hotarat sa iti scoti un volum, trimite-l apoi la recenzat la ioan es. pop: un caine va fi fericit iarna asta.
 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close