fanii apple au acum o noua arma in disputele cu cei care se stramba cand aud de iphone, macbook si alte chestii scoase de steve jobs.

este intr-adevar uimitor de subtire acest notebook: incape intr-un plic din acela, cu pernite din plastic in interior, folosit de companii pentru a expedia diverse chestii. este proclamat drept cel mai subtire laptop din lume: are o grosime intre 4 si 19 mm. dimensiuni: 32 pe 22 cm. ecran de 13 inci.
apple a scrantit-o la greutatea lui macbook air (1,3 kg), mai mult fata de sony vaio, care are si DVD writer incorporat. air mai vine cu  webcam incorporat, hard disc de 80GB, sau, la alegere, unul SSD (mai rezistent la socuri), de 64GB. conectare bluetooth si internet wireless. durata de folosinta a bateriei intre doua incarcari: pana la 5 ore.carcasa de aluminiu.
nu are unitate optica: cica daca vrem sa vedem filme sa le luam de pe itunes sau sa mai dam 100$ pe una atasabila- jobs dixit. nu veti gasi decat un singur port USB (?!) si un singur difuzor ( sunet mono, hahaha). mai mult, conectarea la reteaua clasica se face printr-un adaptor care se vinde separat, cel putin asa reiese de pe site-ul apple (alti bani, alta distractie).
pretul porneste de la 1.800$. va aparea pe piata in 2 saptamani.
novac observa foarte bine palma pe care chinezii i-au dat-o lacomului jobs, prin refuzul china telecom de a comercializa iphone-ul. pai de ce sa dea chinezii bani pe minunea de telefon cand pot sa-l copieze:)

 

7 Comments

 1. il umileste eee pc la orice ora.

 2. Tudor, eee costa mai putin de un sfert decat Air. N-ai cum sa le compari.

 3. @victor, la ce model de Vaio te referi in disputa greutatii ? Modelul cu ecran de 13 inci cantareste 1,8 kg iar modelul cu ecran de 11 inci – 1,24 kg…

 4. vrea sa stiu daca acest laptop va ajunge si in Romania si ce pret va avea in magazine?

 5. … alex, iara te repezi ca broasca in beton:)
  vaio are inscriptor DVD incorporat, omule! adauga la air-ul dupa care vad ca lesini unitatea optica, adapatorul pentru ethernet etc etc si o sa vezi…:)

 6. @victor: nu s-a repezit nimeni era doar o intrebare. apropos: postezi tot de pe produse sony ? 😛
  @georgian: IRIS zice ca vor aduce “in curand” in Romania si notebookul asta (care il indispune pe victor) si time capsule 😀

 7. alex: postez acum de pe un HP:) multumesc pentru raspunsul la intrebarea lui georgian, io n’avui vreme

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close