Închide

Ce vrei să cauți?

microsoft-yahoo: posibil minim scenariu

ipoteza din noiembrie s-a dovedit realitate astazi. tot internetul e excitat de oferta  de preluare a yahoo de catre microsoft ( 44 miliarde $). fara sa citesc comentariile, ma aventurez sa spun ca unul dintre scopurile gigantului nou format ar putea fi crearea echipamentului mobil capabil sa ruleze web 3.0, adica aplicatii avansate de internet, inclusiv de recunoastere vizuala, aducatoare de mari venituri din publicitatea online.
ar fi o miscare de contracarare a rivalului „google-phone”, in fapt un nou sistem de operare (android) imaginat de google.
imi sustin ideea prin faptul ca discursurile lui bill gates si jerry yang de acum cateva saptamani, de la CES, m-au surprins oarecum la un moment dat printr-un element comun: fiecare a prezentat conceptul unui gadget mobil revolutionar care sa ne ofere beneficile viitoarei generatii de internet.

doua descrieri minimale, luate cu copy-paste:

 

Unul dintre exemplele cu care Bill Gates si-a sustinut viziunea asupra serviciilor bazate pe internet s-a referit la conceptul unui echipament care poate recunoaste o persoana sau un loc de interes public, datorita programelor de interpretare a imaginilor. Aparatul, asemanator cu un dispozitiv GPS, odata indreptat spre o persoana, va afisa pe ecran informatiile despre aceasta (cele care sunt public disponibile). Daca va scana o strada, ii va oferi posesorului date despre companiile gazduite de cladirile din zona si despre serviciile pe care acestea le ofera.

Yahoo!, in schimb, mizeaza pe telefonul mobil, venind la CES cu o noua interfata pentru accesarea serviciilor sale pe telefoanele mobile, Go3.0. Aplicatia promite un acces mai usor si personalizat la e-mail, stiri, cautare, meteo, harti pe telefonul mobil. Yahoo! a initiat si parteneriate cu MySpace, eBay si MTV Networks care vor crea servicii speciale pentru utilizatorii Go3.0. Totodata, Go3.0 este deschisa pentru dezvoltatorii de software care sunt invitati sa creeze aplicatii. „

intregul articol aici

Tags: bill gates gates,jerry yang,microsoft,google,yahoo,internet,telefon mobil

Articole populare Ultima luna

8 comentarii Adaugă comentariu

 1. poate o fi rost de o colaborare, ar functiona ca sa contracareze google phone, dar o preluare e, zi si tu, improbabila.

 2. Daca s-ar intampla spun ca e e singura sansa ca MS si Yahoo sa apuce fata la Google. Insa sa nu uitam ca:

  1. anuntul e facut cu 3 zile dupa ce Yahoo anunta rezultatele financiare pe 2007: http://yhoo.client.shareholder.com/common/download/download.cfm?CompanyID=YHOO&FileID=163792&FileKey=d27edf0c-7cd0-476c-9929-2eac03454c6f&FileName=163792.pdf

  2. Yahoo defapt a a vut scadere majora in share of searches ( vezi raportul pentru anul 2007 Comscore and Nielsen cumulat: http://www.submitsuite.ro/blog/tendintele-motoarelor-de-cautare-in-2007-si-partajarea-cautarilor )

 3. valydo: mie greu sa ma pronunt in momentul acesta in privinta sanselor de reusita a preluarii. dar revin 🙂
  Cristina: yahoo sufera pe toate planurile de mai mult timp. de aceea s-a si intors fondatorul jerry yang la conducere: pentru a opri prabusirea.
  de altfel, si google a primit un pumn in fata la bursa:http://www.zf.ro/articol_159307/actiunile_google_scad_dupa_ce_compania_anunta_un_profit_sub_asteptari.html

 4. Uhhh… briliant… sau poate scarry…

 5. …scarry sau nu, stii prea bine ca programele de recunoastere vizuala nu sunt chiar in faza de experiment:)

 6. ce zici tu este unul din multele si probabile rezultate… nu scopul principal

 7. justin: in titlu apare cuvantul „minim”. Dar chiar, care e scopul principal in viziunea ta?

 8. In primul rand din punct de vedere financiar este o afacere pe care nu o poti rata.Cine ar renunta la a cumpara Yahoo sub valoarea reala? Oferta de 31$ per share a fost facuta de Ballmer in ziua in care yahoo a atins un low psihologic de 19$(anunt de rezultate proste financiare+zvonuri de concedieri). Aceasta nu este valoarea reala a actiunilor. De exemplu acum patru luni(!) valoarea lor era de 34$ per share.In mod normal se estimeaza ca valoarea normala a unei acitiuni yahoo e pe 30$( in mod normal fara interventii psihologice).Deci oferta de 62% peste valoare de 19$ este sub 34$ per share pe care o avea acum 4 luni yahoo. De fapt yahoo este subevaluat in aceste momente.Nu uita ca Yahoo nu e pe pierderi din contra si a generat 7 miliarde revenues(!) anul trecut.Este o miscare de rechin a lui Ballmer care nereusind sa ia 25% anul trecut e cat pe ce sa ia tot.

  In al doilea rand pe search Microsoft are 9% yahoo are 23% Google 50 si ceva.Daca Microsoft mai vrea sa mai fie relevant in domeniul acesta avea nevoie disperata de share-urile yahoo.

Adaugă comentariu