subiectul zilei a fost inchiderea mykinda, o retea de “bloguri” tematice activand in romania, bulgaria, ucraina si rusia, iniativa unui american care a cheltuit aiurea vreo 300.000 de euro – daca am inteles bine – si care sfarseste, iata, prin a se jura ca nu e hot.
nu m-a interesat niciodata subiectul mykinda, dar cateva observatii merita formulate:
– nu inteleg de ce mykinda s-a autointitulat “blog network”, pentru ca eu nu vad niciun blog acolo
– este mai degraba o tentativa de agentie de stiri, stiri care par insa scrise de elevi de scoala profesionala
– eu stiu ca blogurile (unele, nu toate) au o anumita prospetime, ca bloggerii (cativa, nu toti) au talent la comentariu, analiza, sintetizarea informatiilor, observatie. am stat un sfert de ora pe mykinda si m-am crucit ce am citit: stil gen news amestecat cu expresii colocviale, informatie culeasa cu lopata din diverse surse si amestecata stupid, lipsa crasa de logica.
– am dat cautare dupa anumiti termeni ( inflatie, nokia, laptop, banca) si m-am convins de ridicolul continutului mykinda.
ceea ce ma irita este ca aceasta varza vestejita incepe sa fie luata ca exemplu de esec aplicabil online-ului si bloggingului in general, desi nu este decat o prostioara care nu se poate explica decat prin doua ipoteze: fie cei ce au condus “afacerea” sunt realmente incapabili sa inteleaga niste realitati simple, fie au stiut ce fac, dar au rulat si ei niste bani acolo care s-au risipit nu se stie cum si nu se stie unde.

7 Comments

 1. eu cred ca au spalat niste bani, destul de putini dealtfel. FNI-ul internetului romanesc:)))
  Oricum, nu am reusit sa citesc nici macar un articol cap coada.
  PS: Banuiesc ca observi ca se vede articolul de doua ori in aceeasi pagina…

 2. … multumesc, arhi, chiar nu observasem. reparam 🙂

 3. Documentare, documentare….Dai sume ireale si zici de un american care e englez. Mykinda a esuat din cauza personalului, nu a conducerii, asta e tot ce pot spune. Pot zice si ca practic nu s-a putut face treaba cu romanii la chestia asta deoarece “americanu'”, dupa cum il numesti tu, a fost destul de pacalit de romanasii nostri.

 4. Dan:
  1.uite ce zice techcrunch: The company had total expenses of about €319,000, with no advertising revenue to offset it. Wilkins capitalized the company with €175,000, leaving €144,000 or so in unpaid debts. Cum e cu suma “ireala”, deci?
  2. chestia cu “a esuat din cauza personalului, nu a conducerii”: pai daca esti un sef prost, ai personal prost. nu te sileste nimeni sa lucrezi cu tampiti!
  3. …a fost pacalit: daca e asa, din nou e vorba de deficit de inteligenta. nu numai in romania, peste tot in lume unii incearca sa-i pacaleasca pe ceilalti.
  numai bine!

 5. da, cum era el wilkins ca scufita rosie in padure si l-au talharit romanii…
  pahlizzz

 6. […] Kapra si-a schimbat lookul la blog si explica de ce Mykinda nu a avut […]

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close