Berlin, Unter den Linden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

haideti sa ne uitam un pic la fotografia aceasta: am facut-o acum patru zile, la orele  14.00, in centrul berlinului, pe celebrul bulevard unter den linden.
desi e zi lucratoare, desi e centru, nu e nici un blocaj. ba mai mult, biciclistii convietuiesc linistit cu limuzinele, cu trasurile care plimba turisti, cu autobuzele. si nu alearga pietonii pe zebra, iar pietonii nu traverseaza programat alene doar ca sa-si demonstreze dreptul de a opri masini.

stiti ce m-a mai frapat? timp de doua zile in berlin nu am auzit nici un claxon. nimeni nu claxoneaza. iar pompierii, salvarea si politia nu sunt niste institutii isterice care isi dau sirenele masinilor la maxim atunci cand pleaca la interventie.
i-am invidiat un pic pe berlinezi: fie si pentru ca au primari cu un IQ suficient de mare si  care fura suficient de putin pentru ca locuitorii sa nu isi blesteme zilele in fiecare zi.

altfel, pentru ca e vacanta, recomand berlinul. preturi mai mici decat in multe alte capitale europene, aer curat, bere si mancare bune,locuri interesante de vazut.  Nu este de mirare ca multe celebritati din lumea show biz-ului mondial si-au cumparat resedinte aici.
iar daca va va lipsi, cine stie din ce motive, muzica balcanica, aflati ca aceasta e la  moda in cluburile berlineze. filmul, va rog!

10 Comments

  1. “… primari cu un IQ suficient de mare …” – in masura in care clasa politica este o reprezentare a votantilor ei, cred ca pentru a avea un Bucuresti civilizat avem nevoie si de locuitori cu un IQ suficient de mare.

  2. Asta am observat si eu, insa la Paris. Unde desi circulau ceva mai multe masini, nu am vazut niciodata intersectii blocate, nu am auzit scartait de roti si nici macar un claxon. Alta viata, alta lume …

  3. @Bogdan Iordache Ai dreptate. Cand am fost pentru prima oara in Bucuresti am fost dezamagit in primul rand de cetatenii din “micul paris”. Cred ca mai mult de jumatate dintre ei sunt mitocani, badarani, necivilizati.

  4. Nici in orasul meu de origine, micut, de provincie, nu este asa de liber la pranz… Poate ar trebui sa imi reiau cursurile de germana :))

  5. E gerania 😉 Sa vezi in Groningen – Olanda cat de frumos se circula, in ciuda faptului ca este un oras foarte mare, bazat pe activitati industriale

  6. Nu pot sa-mi dau seama de ce in Romania nu se poate face ceva.

  7. Tot ce ati spus este adevarat. Nu il trimitem pe oprescu in vacanta, il lasam sa stea aici.

  8. Dar de ce l-am trimite in vacanta?Sa il lasam sa se ocupe de capitala Romaniei (Micul Paris).

  9. Nu cred ca este bn sa-l trimitem in vacanta, pleaca el singur.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close