de mai multi ani, am o firma preferata de periferice de calculator si alte device-uri: Logitech. elvetiana la origine, acum multinationala, Logitech m-a fascinat intotdeauna prin produsele sale, de la castile wireless si mausi pana la volane de jocuri.
din pacate, nu toate produsele Logitech ajung si in romania, pentru ca marile magazine de electronice sunt uneori neincrezatoare in capacitate pietei de a absorbi astfel de produse premium.

Logitech scoate in aceste zile noi produse pe banda rulanda, cu ocazia IFA Berlin, cel mai mare targ de electronice de consum din lume, unde sper sa ajung si eu luni.

azi mi-au atras atentia doua produse:

 

Logitech Squeezebox Boom_CTG   Logitech Squeezebox Boom_CTG2

 

in primul rand, sistemul audio Logitech Squeezebox Boom all-in-one, considerat de producator a fi „CD player-ul secolului 21”. contine un amplificator digital de 30W, 2 tweetere hi-def de ¾ inci, 2 woofere de mare putere (3 inci), plus o conexiune pentru subwoofer. functioneaza pe baza de tehnologie wireless 802.11.g.

mai simplu, am putea spune ca Squeezebox Boom all-in-one e un calculator cu boxe integrate, specializat sa receptioneze posturile de radio online.

face atat de multe incat e mai bine sa-i ordonam functiile intr-o lista:

  receptioneaza posturile de radio si serviciile  de muzica online conectandu-se la Internet prin modemul wireless din casa, chiar in cazul in care computerul e inchis
  preia wireless muzica din computer, MP3 playere etc
transmite wireless muzica receptionata, oricarui sistem audio din casa, indiferent de marca
  functioneaza ca ceas desteptator
memoreaza posturi de radio de pe internet, creeaza playlist-uri
dincolo de teorie, sa ne imaginam un scenariu de utilizare a  Logitech Squeezebox Boom all-in-one:

deschizi Squeezebox Boom, il pui sa detecteze reteaua wireless, bagi parola, il conectezi la Last.FM de pilda, el incepe sa „cante”, te duci in cealalta camera, montezi la sistemul audio de acolo un receiver (livrat tot de Logitech) si incepe si acesta sa transmita muzica redata de Squeezebox Boom. ai astfel aceeasi muzica in toata casa.

sistemul va ajunge in magazine luna viitoare si va avea un pret de 280 de euro.

al doilea produs este un sistem de securitate video cu transmisie via Internet pe computer sau telefonul mobil.

 

Logitech, camera video de supraveghere    Logitech, camera video de supraveghere Logitech, camera video de supraveghere weatherproof

 

astfel de sisteme nu mai sunt de mult timp o noutate, dar Logitech vine cu preturi mult mai mici, de-a dreptul populare, de sub 300 de euro.

camerele inteligente ale sistemului detecteaza miscarea, scaneaza locuinta, transmit wireless imaginile catre un computer la care sunt conectate. imaginile pot fi redate in timp real sau stocate pentru analiza ulterioara.

chiar şi atunci cand esti plecat, daca aceste camere surprind o miscare in casa sau in birou iti  trimit alerte prin mail sau telefonul mobil. in plus, poţi accesa  contul tau online pentru a viziona in timp real imagini din locuintă, conectandu-te la orice PC care are o conexiune la Internet sau de pe un telefon mobil cu Windows Mobile. si asta oriunde, te-ai afla, la 100 de metri de locuinta sau pe alt continent.

desigur ca exista o conditie esentiala pentru ca sistemul video de supraveghere sa functioneze: computerul la care camerele de luat vederi sunt cuplate sa functioneze. o pana de curent, de exemplu, scoate sistemul de monitorizare din functiune.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close