Închide

Ce vrei să cauți?

aura tatu (re)construieste romania in second life

Romania virtuala 1 Romania virtuala 4

aura tatu este, cred, cel mai bun specialist roman in lumi virtuale, inclusiv marketing, evenimente si asa mai departe. Aura are ceva afaceri in second life si reuseste sa traiasca din asta. mai multe gasiti pe blogul ei.
astazi a anuntat initiativa de creare a unei romanii in second life, care sa reproduca in 3D spatii definitorii pentru tara noastra. e un proiect colectiv la care sunteti invitati sa participati. placerea de a construi in SL este mare, credeti-ma pe cuvant pentru ca am experimentat-o.
cum arata primele spatii romanesti in second life, vedeti in pozele de mai sus.
iata ce spune aura:

„Initiativa Romania Virtuala s-a nascut urmarind trendul dezvoltatorilor din industria lumilor virtuale de a crea replici 3D ale oraselor din realitate, spatii care reusesc sa concentreze comunitati semnificative de utilizatori locali si incurajeaza dezvoltarea turismului virtual.

Inscriem practic Bucurestiul pe harta oraselor reconstruite in Second Life – Amsterdam, Barcelona, Copenhaga, Dublin, New York, Cracovia, Milano, Moscova, Munchen, Torino, adaugand produse si servicii romanesti cu care ne mandrim si pe care le promovam in comunitatea internationala de utilizatori.

Proiectul Romania Virtuala se bazeaza pe reconstructia in detaliu a cateva orase si destinatii autohtone, in prima etapa fiind reprodus centrul Bucurestiului – Piata Revolutiei. Replica 3D va simula cladiri, strazi si spatii comerciale deschise 24/7, actionand atat ca principalul loc de intalnire al romanilor activi in lumea virtuala cat si ca o oglinda digitala a mediului de afaceri local.

Companiile romanesti au ocazia sa-si promoveze produsele intr-un mod inovativ, tri-dimensional, folosind uneltele web 3D si capacitatile avansate de colaborare si interactiune ale platformelor virtuale.

Prin aceasta initiativa dorim sa contribuim la construirea unei imagini pozitive a tarii noastre prin promovarea digitala a valorilor locale si a produselor „made in Romania”. Nici o tara nu este perfecta dar asta nu impiedica Mexicul sau Italia sa se promoveze in lumea virtuala. Pe langa impactul puternic vizual, Romania Virtuala este un proiect sustinut de oameni mandri de a fi romani. Tu esti?” 

Articole populare Ultima luna

9 comentarii Adaugă comentariu

 1. WOW! Aura, unde te-ai ascuns pina acum? Super initiativa. Chiar vizitam acum citeva saptamini Piata Rosie din Second Life si senzatia de deja vu vizavi de Piata Rosie reala din Moscova a fost destul de puternica. Ar fi funny sa avem un Bucuresti virtual, desi nu stiu citi bucuresteni si-ar petrece viata virtuala acolo. Unul ne este de ajuns, for god sake! 😀

 2. In primul rand, multumesc Victor pentru ajutorul in „propagarea” mesajului!
  E un proiect ambitios si care necesita destule resurse (serverele 3d in special) si datorita postului tau ne-au contactat deja cativa potentiali parteneri!

  @Marc
  Unde sa ma ascund? In lumea virtuala evident!
  In Bucurestiul virtual nu va fi trafic, nu claxoane/gropi/mizerie etc. In schimb vom avea distractie si evenimente, iar spatiul nu e dedicat doar bucurestenilor! Targetam romanii indiferent unde se afla, dar si comunitatea internationala de utilizatori.

 3. Suna bine proiectul. Daca putem, Sanoma il va sustine.

 4. #4 Comentariu nou

  Bravo Aura , esti supertare! Succes!

 5. #5 Comentariu nou

  aura poti sa ma debanezi si pe mine in bucuresti-second life te rog…numele meu in Sl este andreea Davi…cu respect,andreea

 6. #7 Comentariu nou

  Salut!
  Eram la inceput si nu stiam sa joc decat zburam ma plimbam si vorbeam.Am vorbit pe principal mai multe lucruri cu diferiti oameni si am primit „BAN”.Ce sa fac petru a avea acces in Bucuresti?Numele meu in second life este roxana buzzard.Daca ma puteti ajuta vreau contact la popular_love4you sau pur si simplu daca ma puteti debana pentru ca eu incerc in fiecare zi sa merg acolo.Multumesc anticipat

 7. #8 Comentariu nou

  Uitasem ceva, autorul acestui proiect să mă contacteze pentru colaborare. Am deja materialele pentru 14 oraşe şi locuri din România care nu sânt localităţi pe hartă dar care au o istorie, o legendă , probe arheologice, scriptologice, documente toate în format 3D.

  Poate scoatem „căruţa din mocirlă şi barca la mal” ,împreună. dorindavid@email.ro si obedeya@email.ro

 8. #9 Comentariu nou

  Autorul sau co-autorii acestui proiect să se uite pe http://www.turbosquid.com unde apar multe lucrări 3d despre România făcute de mine. De la Oraşe, străzi şi biserici din lemn, până la echipamente militare produse în România, arme, şi maşini de luptă sau hărţi 3D ale Românie din cele 500 făcute deja.

Adaugă comentariu