alta lume, alta civilizatie.

amprentare pe aeroportul narita din tokyo
am ajuns pe aeroportul narita din tokyo si am avut de ales: ori ma las amprentat si fotografiat, ori ma intorc inapoi in europa. asa ca mi-am asezat cuminte aratatoarele pe un scaner si m-am uitat frumos intr-un aparat de fotografiat. toti strainii care ajung in japonia trebuie sa treaca prin aceasta procedura, nu exista tocmeala. plus ca e obligatoriu sa declari sub semnatura cati bani cash ai la tine. fata de procedurile nipone de trecere a frontierei , cele din statele unite mi se par acum parfum.

am iesit sa fumez in fata aeroportului. a venit imediat un politist cu manusi albe care mi-a atras atentia ca e interzis si mi-a aratat locul de fumat: o cusca de sticla precum cele de pe aeroporturi, dar asezata in strada! in schimb, in seara asta la cina, am fumat in restaurant. n-am inteles absolut nimic din regulile astea.

nu va mai plangeti de apartamentele mici din bucuresti. stau intr-un hotel scump, insa camera e minuscula. la fel si baia. ma cam lovesc de pereti. totul insa e tehnologizat: WC electronic, plasma pe perete si alte asemenea chestii.
e traditia lor ca in orasele mari sa locuiasca in cutii de chibrituri din cauza preturilor exorbitante ale terenurilor.

hotel room in tokyo

cam asa arata orasul noaptea:

tokyo by night

si in fine, domnul bobby voicu ar trebui sa puna mana sa faca si la bucuresti astfel de localuri 🙂

yahoo cafe in tokyo

chestii misto: internetul este gratuit in hotel,  o curatenie desavarsita peste tot, japonezii sunt amabili si extrem de politicosi, totul functioneaza impecabil.
revin.

5 Comments

  1. vezi că sunt exageraţi cu restul. ia-l, că sunt paranoici cu treaba asta. dacă vrei, îţi trimit o povestioară a unui prieten care a fost pe-acolo.şi vezi că în blogroll, daniel manu are două locuri 😛 asta mi-a sărit acum în ochi. distracţie plăcută pe-acolo şi… aştept(ăm) mai multe poze!

  2. Mi-ai facut pofta de vizitat! Cum sunt oamenii acolo? Inteleg engleza?

  3. Adu-mi si mie o bucatica de Japonia ca pana ajung eu acolo in vacanta … Du-te si la un templu. Am inteles ca e o experienta interesanta. Mai ales daca stai intr-un oras aglomerat.

  4. faith: ok voi pune poze:)
    andrei potorac: cei cu care m-am intalnit vorbeau engleza… pe strada insa nu am experimentat.
    thebride:am fost azi la un templu shintoist. se rugau destui businessmen, ca cica e recesiune, dar nu prea se vede 🙂

  5. Victor, din ce mi-a povestit cineva care a fost in Japonia, camera ta (cea din poza) e ultra-spatioasa.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close