osaka: e aproape de miezul noptii, iar in biroul de vizavi japonezii muncesc constiincios. se poate sa fie vorba de niste servicii de noapte, dar nu cred: nu arata a fi lucratori la call center, ci mai degraba par sa aiba un proiect de finalizat.
sau poate ca n-a plecat inca seful? pentru ca am auzit ca asa e traditia aici: sa nu pleci de la serviciu inaintea boss-ului.
UPDATE: e ora 00.33 aici. japonezii au stins lumina si au plecat. pun pariu ca maine sunt la munca la prima ora. prin alte birouri insa, unii mai trebaluiesc.

9 Comments

 1. Bravo lor! Nu e de mirare nivelul la care au ajuns, cu asa daruire.

 2. Jizz…Stiam povestea cu “nu pleci daca seful tau direct e inca la birou”. Dar nu imi inchipuiam ca poate dura atat pana sa plece de la birou:) Anyway, cred ca mie mi s-a intamplat de cel mult doua ori sa ma prinda miezul noptii pe la birou si a doua zi am stat acasa ca sa recuperez.

 3. presupun ca au si lucreaza cu daruire si sunt si respectati pentru asta. pe la noi mai greu. plus, ia uite ce scaune ergonomice au, aproape ca si cele de la ZF :-))

 4. Exact ieri ne-a prins miezul noptii (defapt ora 2.30) la birou.

  Dar nu este o obisnuinta (si nici nu trebuie sa fie), ci doar un efort in plus pe care il facem inaintea lansarii versiunii 1.

  Daca lucrezi in ritmul asta pentru o perioada lunga de timp de la un moment nu vei mai putea da cu siguranta acelasi randament.

 5. george: am vazut, v-ati schimbat hostingul 🙂

 6. sunt curios dacă sunt plătiţi în plus pentru chestia asta sau o fac aşa.. de amorul artei.
  offtopic: Victor, eşti jucător înrăit de eRepublik?

 7. Nu cred ca e in regula sa laudam automat tot ce inseamna multa munca. Si noi muncim foarte mult. Diferenta dintre noi si japonezi este ca avem si alte prioritati. Pentru ei, biroul ala e toata viata. Dincolo de el e doar metroul si bordura pe care mai adorm in drum spre casa. De karoshi nici nu mai amintesc.

  Sa ne gandim ca francezii lucreaza 33 de ore pe saptamana. Asta inseamna ca saptamana lor de lucru e cu o zi mai scurta decat cea a celui mai simplu angajat roman. Spun “simplu” pentru ca stiu persoane pentru care 33 de ore inseamna 2 zile si jumatate de munca.

  De ce sunt japonezii respectabili cand cad pe strada din cauza epuizarii? Pentru ca sunt imbracati in costum si au in mana un laptop de cateva mii de euro? Ce am spune daca am vedea un tanar nebarbierit si cu ochii injectati in metroul bucurestean? In niciun caz nu vom spune ca a lucrat la un proiect toata noaptea.

 8. fifteen minutes: ai perfecta dreptate; de fapt nici nu imi propuesem sa laud obiceiul de a munci pana la epuizare. o spun tuturor: japonezii sunt un popor bogat, cu o tara impecabila, aanjata pana la ultimul amanunt, dar mi s-au parut tristi. o armata disciplinata, dar fara zambet natural pe fete.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close