Calin Tatomir - GM Microsoft Romania

consultantul IT Calin Tatomir va prelua incepand 15 octombrie conducerea filialei locale a Microsoft, inlocuindu-l pe  Silviu Hotaran, care si-a anuntat retragerea cu cateva luni in urma. 

comunicatul oficial:

“Începând cu data de 15 octombrie 2008, Călin Tatomir, Director al companiei private de consultanță IT ”Cabinetul Călin Tatomir” va prelua conducerea filialei Microsoft România. Călin Tatomir a acumulat peste 17 ani de experiență de management în poziții de conducere în fostele reprezentanțe ale companiilor multinaționale Digital și Compaq din România și în propria companie.
”A face parte din Microsoft și a lucra într-o poziție executivă este o experiență unică și probabil cel mai dorit job din piața românească de tehnologia informației. Chiar dacă am o experiență de 12 ani în funcții de conducere în corporații americane,cred că sunt în fața unei provocări mai mari”, a declarat noul general manager, Călin Tatomir. Din punctul meu de vedere, Microsoft Romania are deja o echipă, parteneri, clienți, produse și vizibilitate pentru a trece la un nou nivel de maturitate și sunt deplin angajat în a conduce filiala în această direcție.”
Călin Tatomir a lucrat timp de 12 ani la reprezentanțele Digital și Compaq și cinci ani în propria companie. Cât timp a lucrat la Digital, dl Tatomir  a condus diviziile de servicii, iar la Compaq a fost Channel Sales Manager și Consumer Business Manager. Participarea în proiecte mari IT, cunoștințele de business și de consultanță în IT, experiența sa în propria companie în analiză de piață, marketing inteligence, training sunt  competențe deosebite pentru cariera sa în Microsoft.
”Apreciem că piața românească are un potențial mare în viitor și îmi face plăcere să-i urez bun venit lui Călin în echipa de conducere a Microsoft”, a spus Vahé Torossian, Vice President Microsoft International și President  Microsoft Central Eastern Europe. “Călin vine la conducere după   un lider marcant, Silviu Hotaran, și preia o afacere bine consolidată în România. Am început acum 12 ani cu cinci oameni în echipa de sales și marketing. Microsoft are acum peste 200 de oameni și a adăugat o nouă direcție de business în 2007, deschizând centrul de support tehnic la București. Planurile noastre de a continua investițiile în România se bazează pe încrederea în echipa locală și în calitățile de lider pe care Călin le aduce pentru a marca o contribuție semnificativă la creșterea industrie IT și a Microsoft în România.”

Calin Tatomir este inginer, a absolvit Facultatea de Electronică și Telecomunicații din București în anul 1987.”

4 Comments

  1. noroc cu bloggerii din romania ca daca era dupa antena 3, il strigam catalin tatomir 😉

  2. […] Microsoft Romania va avea in anul fiscal 2010, care incepe pe 4 iulie, cel mai mare buget de marketing din istoria sa, consecinta mai ales a lansarii in toamna a Windows 7. Daca 2009 a fost „cel mai dificil an” din istoria companiei, ce se va intampla in 2010? Microsoft mizeaza pe retail, pe revenirea vanzarilor de computere, dar se abtine sa faca prognoze. Compania si-a deschis oficial inca un punct de lucru in Banat, zilele acestea fiind semnate actele de angajare a celor 30 de oameni de la Ciao, website de comparare a preturilor si sistem online de marketing research, operate de Microsoft in urma achizitiei de anul trecut ( cu 486 mil. $) a companiei americane Greenfield.  Microsoft  a lansat ieri si programul de donatii IT pentru organizatiile non-profit din Romania. Acestea au fost cateva dintre ideile intalnirii informale de ieri cu conducerea Microsoft Romania, prilejuita de incheierea anului fiscal 2009. In continuare gasiti si alte informatii, oarecum telegrafice. Declaratiile dintre ghilimele apartin directorului executiv Microsoft Romania, Calin Tatomir: […]

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close