La doar o jumatate de ora dupa ce Vodafone a anuntat ca aduce BlackBerry Bold 9000 in octombrie si Samsung Omnia la sfarsitul acestei luni, Orange a lansat la randu-i un comunicat in care spune ca are deja BlackBerry Bold 9000 la vanzare pentru clientii corporate. Comparatia de preturi nu poate fi facuta deocamdata pentru ca Vodafone nu le-a anuntat.

samsung omnia Blackberry 9000  Bold

cei care doresc amanunte gasesc comunicatele in extenso, mai jos, in ordinea sosirii:
 

VODAFONE:

“Vodafone Romania anunta extinderea portofoliului sau de telefoane mobile cu doua noi modele de ultima generatie: Samsung Omnia si BlackBerry Bold 9000.
Oferta Vodafone din aceasta toamna include, in premiera in Romania, Samsung Omnia. Noul model va fi disponibil la sfarsitul lunii septembrie, in magazinele Vodafone din tara, la preturi speciale, care vor fi anuntate in perioada urmatoare.
Samsung Omnia, cu un design inedit, de platina, si finisaje de calitate, ofera totodata utilizatorilor performante multimedia deosebite, la care se adauga serviciile de date mobile de mare viteza, dezvoltate pe tehnologia HSDPA.
Samsung Omnia dispune de un ecran LCD WQVGA de 3.2 inci. Caracterizat drept apogeul tehnologiei digitale, acesta permite vizionarea videoclipurilor si a prezentarilor la rezolutii exceptionale. In plus, noul model include un MultiCodec care recunoaste numeroase formate video, inclusiv DivX si Xvid. Interfata TouchWiz simplifica experienta utilizatorilor. Aceasta raspunde intuitiv la atingeri si la operatiuni de tip „drag & drop”, la care se adauga si o tastatura completa, toate pe ecranul telefonului.
Noul model permite transfer rapid de date, la viteze 3G broadband si beneficiaza de sistemul de operare Windows Mobile 6.1 Professional, oferind un mediu familiar de business persoanelor aflate in miscare, direct pe telefonul mobil: vizualizarea documentelor atasate din e-mail cum ar fi prezentarile PowerPoint, fisierele Microsoft Excel si Microsoft Word, experienta superioara a e-mailului mobil, navigare usoara pe Internet si posibilitatea de a descarca aplicatii adaptate pentru mobil, exact ca pe computer.
Samsung Omnia este dotat cu o camera de 5 megapixeli, care are incluse optiuni precum autofocus, detectia fetei si vedere panoramica. In plus, noul model ofera conectivitate prin Bluetooth, modul GPS incorporat si o memorie interna de 8 GB, care poate fi extinsa datorita slotului pentru cardul de memorie MicroSD.
Pentru clientii de afaceri, dar si pentru utilizatorii care doresc sa fie conectati in permanenta la e-mail, Vodafone Romania ofera, incepand cu luna octombrie, noul BlackBerry Bold 9000. Acesta este primul model BlackBerry compatibil cu tehnologia HSDPA, care ofera cele mai mari viteze de transfer al datelor. Terminalul incorporeaza fuunctionalitati  precum Wi-Fi integrat, camera de 2 megapixeli, cu capabilitati de inregistrare video si zoom de pana la 5x, GPS, memorie flash de 128 MB si memorie interna de 1 GB, care pot fi extinse cu ajutorul slotului SD/SDHC, mesagerie instant si Media Player care permite accesarea unui numar mare de formate audio si video.

Pretul de achizitie si abonamentele pentru noul model BlackBerry Bold 9000 vor fi anuntate in curand.”

ORANGE:

“Orange şi Research In Motion (RIM) anunţă lansarea noului BlackBerry® Bold™ cu capacităţi 3G pe piaţa românească.

Cu BlackBerry Bold smarphone, clienţii Orange pot beneficia de vitezele mari de transfer de date HSDPA, de modulul Wi-Fi® integrat, precum şi de o gamă bogată de functii multimedia. Disponibil în versiunea cu exterior negru lucios, cadru din crom satinat iar pe spate avand un aspect elegant care imita pielea, BlackBerry Bold este un simbol al desăvârşirii şi al ambiţiei. Ecranul uimitor, interfaţa sofisticată şi noua tastatura compacta QWERTY vor face din BlackBerry Bold un „accesoriu obligatoriu” pentru adevăraţii utilizatori şi pentru oamenii de succes.

„Ne bucurăm că suntem primii care oferă clienţilor smartphone-ul BlackBerry cu capacităţi 3G. Orange încearcă de fiecare data să aducă pe piaţa românească cele mai recente modele de telefoane inteligente, iar acum oferim patru modele BlackBerry şi o gamă largă de planuri tarifare dedicate ,” a declarat Răzvan Sturza, Product Manager la Orange România.

Cu ajutorul dispozitivului GPS integrat, BlackBerry Bold smartphone poate identifica exact locul în care se află, prin intermediul BlackBerry® Maps, precum şi cu alte aplicaţii şi servicii bazate pe localizare. Prin capacităţile îmbunătăţite de redare, vitezele mai mari de descărcare şi abilitatea de a suporta simultan voce şi date, telefonul BlackBerry Bold permite utilizatorilor chiar şi folosirea altor aplicatii în timp ce vorbesc la telefon.

„Noul Blackberry Bold reprezintă un uriaş pas inainte pentru gama produselor de tip smartphone adresate segmentului business şi se ridică la înălţimea aşteptărilor prin viteza incredibilă, putere şi funcţionalitate. Sperăm că lansarea Blackberry Bold va face si mai atractiva oferta Orange pentru clientii corporate care işi doresc mai mult decât un telefon inteligent”, a declarat Mark Guibert, Vice President of Corporate Marketing, RIM.

Caracteristicile telefonului inteligent BlackBerry Bold cuprind:

• Dimensiuni: 114 x 66 x 15 mm. Greutate aproximativă (cu bateria detaşabilă inclusă) 136 g.
• Design elegant cu finisaje elegante, lucioase.
• Ecran LCD color, Half-VGA (480×320 rezoluţie la 217 ppi) care prezintă imagini de o calitate uimitoare.
• Tastatura de precizie recent realizată permite introducerea rapidă şi fără greşeli a textului.
•  Compatibil HSDPA (tri-band) şi reţele Wi-Fi (802.11 a/b/g) pentru mediul de afaceri, care alături de procesorul mobil de ultimă generaţie de 624 MHz scurtează timpul de descărcare a ataşamentelor din mesajele e-mail, facilitează transmisiile video sau redarea paginilor web.
• Dispozitiv GPS integrat, precum şi capacităţi îmbunătăţite de redare şi viteze de descărcare mai mari, fiind compatibil cu BlackBerry® Maps şi alte aplicaţii bazate pe identificarea locaţiilor.
• Include o memorie Flash de 128 MB şi o memorie de 1 GB integrată pentru stocare, precum şi un card de memorie microSD/SDHC* de 1GB, uşor accesibil în slotul lateral.
• Un browser recent îmbunătăţit şi foarte performant, un ecran cu înaltă rezoluţie şi foarte colorat oferă utilizatorilor aflaţi în mişcare o experienţă de parcurgere a paginilor web cu o reprezentare similară celei de pe un calculator desktop.  Bila rotitoare trackball are rolul de mouse, facilitând astfel navigarea pe site-uri în opţiunile „Page View” (vizualizarea tip pagină) sau „Column View” (vizualizare tip coloană) sau funcţia de poziţionare-şi-apăsare point-and-click pentru a mări anumite secţiuni ale paginii web, în timp ce alte setări adaptate permit utilizatorilor să aleagă între formatul şi conţinutul HTML în stil integral desktop şi versiunea mobilă. De asemenea, ataşamentele pot fi acum descărcate din browser, existând şi suport pentru vizionarea transmisiilor video (RTSP – protocol de transmisie în timp real).
•  Fişierele Microsoft® Word, Excel sau PowerPoint pot fi descărcate şi editate direct pe aparat, cu ajutorul suitei DataViz® Documents to Go® încărcate în prealabil.
•  O cameră foto de 2 megapixeli, cu capacităţi de înregistrare video, blitz încorporat şi zoom digital.
•  Numeroase caracteristici de telefon superioare, inclusiv Speaker Independent Voice Recognition – SIVR (recunoaşterea independentă a vocii vorbitorului) pentru Voice Activated Dialing – VAD (apelare cu activare vocală), Bluetooth® 2.0, cu suport pentru casca hands-free, căşti stereo, set pentru maşină (inclusiv set de maşină compatibil cu profilul Bluetooth de acces la SIM la distanţă – Remote SIM Access Profile) şi alte periferice Bluetooth.
•  Pentru gestionarea fişierelor de muzică şi video, software-ul BlackBerry® Desktop Manager cuprinde Roxio® Media Manager pentru BlackBerry®, precum şi Roxio Photosuite® 9 LE, care facilitează mărirea fotografiilor şi crearea albumelor foto pe calculator. Pentru utilizatorii care îşi gestionează colecţia proprie cu iTunes®, nou
a aplicaţie BlackBerry® Media Sync oferă o modalitate simplă de sincronizare a colecţiilor de muzică digitală iTunes cu BlackBerry Bold smartphone**. Suportul pentru USB 2.0 de mare viteză permite transferul rapid al tuturor fişierelor de pe un calculator pe telefonul BlackBerry Bold.
•  Suportă utilizarea serviciului BlackBerry® pentru Internet care permite accesarea a până la 10 conturi de e-mail personale sau de serviciu, inclusiv cele mai populare conturi de e-mail ISP.
•  Suportă BlackBerry® Enterprise Server pentru derularea activităţilor de afaceri, oferind o securitate avansată şi management IT în medii IBM® Lotus® Domino®, Microsoft® Exchange, şi Novell® GroupWise®.

BlackBerry Bold este deja disponibil pentru clienţii corporate ai Orange şi va fi disponibil în toate magazinele Orange începând cu 15 septembrie, la preţuri între 349 şi 439 euro, în funcţie de planul tarifar ales.”

4 Comments

  1. pai se anuntate ca il vor aduce impreuna!

  2. … multzam pentru background. devine si mai interesant.:)

  3. Buna Victor, citeam articolul tau si cautam sa vad la cat au ajuns preturile acum la blackberry 900 bold. http://www.smartbuy.ro/telefoane-mobile/blackberry-9000-bold~139437.html vad ca au scazut destul de mult daca stai sa te gandesti ca atunci cand ai postat acest articol costa la abonament intre 349 si 439 euro. oricum parerea mea este ca preturile vor scadea si mai mult. o zi buna Victor

  4. Oana, e posibil pentru ca Bold e deja un model „vechi”. Dar nu am informatii in acest sens.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close