newsmix.serviciu de monitorizare

daniel enache, unul dintre investitorii in online care a invatat sarguincios si stie bine business, m-a invitat aseara sa testez serviciul de monitorizare newsmix, aflat in beta, si care se pregateste de lansare.
arata perfect ca design ( atat cat ma pricep) si mi se pare de mare viitor pe masura ce se va dezvolta. inteleg ca va avea peste ceva timp si o componenta pentru bloguri. la prima vedere, mi se pare un produs construit temeinic, chestie reconfortanta in acest peisaj in care amatorismul si mantuiala pot fi intalnite la fiecare pas.

"O mica echipa de dezvoltatori, cu multe palarii pe cap: programatori, matematicieni, statisticieni, testeri, marketeri si nu in ultimul rand antreprenori.
Lucram de un an de zile la siteul acesta si la softul din spatele lui (practic mai mult la soft decat la site), si credem ca am reusit sa obtinem un produs care raspunde destul de bine unei probleme des intalnite.
(…) Cautam solutia la o problema:
cum gasesc ce este relevant pentru mine in presa romaneasca." – explica el pe site.

am apucat sa vorbesc pe fuga cu daniel la webstock-ul de vineri, am ciulit urechile cand mi-a pomenit de interesul lui in internetul semantic, dar discutia nu a mers mai departe data fiind nebunia ( in sensul bun) de acolo.
mai multe lamuriri vom primi zilele urmatoare, cand inteleg ca vom asista la o lansare interesanta si potrivita pentru un produs online.
newsmix este produsul thousand tiny tigers, un gen de incubator de proiecte finantata de daniel.

3 Comments

  1. chiar mă gândeam aseară într-o discuţie cu cineva care răsfoia Libertatea dacă blogosfera poate înlocui presa tradiţională şi poate furniza suficientă informaţie pentru a satisface dorinţele marii majorităţi. poate “web 3.0” sau “internetul semantic” o va ajuta pe persoana respectivă să îşi găsească înlocuitor pentru Libertatea 😀

    în altă ordine de idei, newsmix este agregator sau social bookmarking app?

  2. Nici laie, nici balaie. 😀
    Citez din comunicatul de presa: “NewsMix.ro isi propune sa eficientizeze atat la nivel de costuri, cat si la nivel de resurse implicate, activitatea de monitorizare a presei, si sa automatizeze multe din procesele pe care le presupune aceasta activitate.”
    Dar poti testa direct potentialul pe http://www.newsmix.ro. 😀

  3. acum m-am lămurit 😀

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Close