Închide

Ce vrei să cauți?

seful yahoo! demisioneaza

yahoo 
jerrry yang a fondat yahoo!, alaturi de david filo, in 1995, la varsta de 26 de ani. s-a retras o vreme din functiile executive, pentru ca apoi sa redevina CEO (director executiv), anul trecut in vara.
ieri a venit vremea ca jerry sa plece din nou: actiunile companiei s-au prabusit dramatic iar yahoo a angajat o companie de resurse umane pentru a-i cauta un nou lider.
acum o actiune yahoo valoreaza 10-11 dolari, in timp ce microsoft oferise nu cu mult timp in urma 33 de dolari/actiune pentru a prelua portalul.
mai conteaza ca omul acesta a gandit si a creat yahoo? mai conteaza cat a muncit de-a lungul anuilor?
nu! profitul net s-a diminuat in trimestrul al treilea cu aproape 100 de milioane de dolari ( de la 151 milioane la 54), iar actionarii l-au executat pe direectorul executiv jerry yang fara mila.

Articole populare Ultima luna

6 comentarii Adaugă comentariu

  1. Unii pur si simplu nu sunt buni de directori executivi. Altii pur si simplu sunt atat de atasati de creatia lor incat nu se uita in jur. Stiu una si buna: nu o vand. E copilul meu. Cum sa-l instrainez? Cred ca Jerry a ratat doua „oportunitati”:) Una: de a vinde Yahoo! la MS si a doua: de a ingropa MS. Nu iti dai seama ce povara ar fi fost un Yahoo! cumparat la 33 de dolari pe actiune exact inainte de criza? Glumesc dar anyway, totul s-a brodit foarte bine pentru MS si f prost petru Yahoo!.

  2. vroiau mult,mult si acuma sau dus la fund

  3. sa-i uram succes lui bobby? 😉

  4. yahoo e totusi o companie publica si in state asta inseamna ca ceo-ul (indiferent cine e el) va fi judecat dupa profitul generat. Practic este un capitalism foarte concurential care te da la o parte, fara suparare, daca exista altul care poate aduce un profit mai bun. it’s only business, nothing personal.

  5. Victor, în newsletter-ul ZF de azi e următorul titlu: „Yahoo! urca pe bursa dupa demisia CEO-ului Jerry Yang”.

    se pare că Yahoo o duce mai bine fără Jerry Yang, cel puţin pe termen scurt 🙂

  6. Steve Jobs story, much? 🙂

Adaugă comentariu